Читај ми!

Španski mediji: Nadal je Bog na zemlji

Španski mediji oduševljeni su Rafaelom Nadalom, koji je trijumfom u Parizu protiv Kaspera Ruda stigao do 14. titule na Rolan Garosu.

Nadal je za samo dva sata i 20 minuta pobedio Ruda 6:3, 6:3, 6:0 i stigao do 14. trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

"Nadal, Bog na zemlji", piše na naslovnoj strani Marke.

U tekstu se konstatuje da je Nadal od 519 mečeva na šljaci dobio čak 474, odnosno 91 odsto.

Naslovna strana Asa glasi: "Rafael Nadal XIV, Kralj Francuske".

Španski mediji ističu i jednu zanimljivost.

Nadal je na današnji dan 2005. godine pobedio Argentinca Marijana Puertu 6:7, 6:3, 6:1, 7:5 i prvi put trijumfovao na Rolan Garosu.

Nadal je 17 godina godina kasnije stigao do 14. trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske, a ovim trijumfom osvojio je 22. grend slem trofej u karijeri.

Nadal je sa 36 godina postao najstariji šampion Rolan Garosa i od ponedeljka će biti četvrti igrač na ATP listi.

"Nisam verovao da ću opet biti ovde, igrati još jednom u finalu i biti konkurentan. To mi sve mnogo znači. Ovo je bilo neverovatno putovanje. Ne znam šta može da se dogodi u budućnosti. Boriću se, ali ću pokušati da nastavim isto ovako", rekao je Nadal.

Španski teniser je zahvalio navijačima na podršci tokom Rolan Garosa i istako da mu je bilo zadovoljstvo da u finalu igrati protiv Ruda.

"Kaspere, bio si sjajan i želim da ti čestitam. Ove dve nedelje su naročito bile važne za tebe. Srećan sam zbog tebe i tvoje porodice i želim vam sve najbolje. Takođe, hvala mojoj porodici i timu. Mnoge stvari su se desile i ne mogu dovoljno da vam zahvalim. Kada su povrede u pitanju ništa ne bih mogao bez podrške i odavno bih bio u penziji. Ovo je najbolji turnir na svetu, hvala svima koji ga omogućuju", rekao je Nadal po završetku meča.

Rolan Garos se igrao za nagradni fond od 43,6 miliona evra.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво