Читај ми!

Надал влада Паризом – 14. титула на Ролан Гаросу и шанса за сезонски гренд слем!

Шпански тенисер Рафаел Надал поново је освојио Ролан Гарос, што му је 14. титула на гренд слему у Паризу. Надал је оправдао улогу фаворита и у финалу савладао Каспера Руда максималним резултатом, по сетовима 6:3, 6:3, 6:0.

"Бик са Мајорке" је поред невероватног рекорда у Булоњској шуми дошао до 22. пехара на највећим турнирима, па сада има два више од првих пратилаца Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

Рафа је уписао још једну важну рецку у борби за ласкаво признање за најбољег свих времена, а према сопственом признању, због повреде стопала ова титула му је једна од најдражих.

Наставио је невероватну сезону и, просто звучи невероватно, први пут у каријери дошао до прилике да комплетира сва четири гренд слема у сезони. Тријумфовао је и на Аустралијан опену, па ће у зависности од физичког стања, циљати трофеје на Вимблдону и Ју-Ес опену.

Са пуних 36 година постао је најстарији шампион Ролан Гароса и од понедељка ће поново бити четврти играч на АТП ранг-листи.

Што се самог финала тиче, може се рећи да је од почетка до краја био "једносмерна улица".

Направио је брејк на самом старту, испустио га, али је одмах још једном одузео сервис ривалу и показао да ће ово бити његов дан.

Није играо на нивоу на којем може, али му није било неопходно – важност меча га је оптеретила и везала му ноге, те није могао да прикаже ни део тениса који га је довео до финала.

Грешио је, слао кратке лоптице и, када год је долазио до предности као што је то био случај почетком другог сета, одмах би је испуштао. Такве поклоне најбољи "шљакаш" свих времена није пропуштао и лако је дошао до другог сета.

Када је направио брејк почетком трећег, било је јасно да ће убрзо доћи крај меча и Шпанац је посао завршио за нешто више од два сата и 15 минута игре.

Поред бодова, Надалу је припао чек на 2,2 милиона евра, док је Руд зарадио упола мање.

Норвежанин неће бити превише незадовољан, пошто ће од понедељка бити шести играч на свету, што ће му бити најбољи пласман у каријери.

Титулу у женској конкуренцији убедљиво је освојила Ига Швјонтек из Пољске.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво