Čitaj mi!

Treći dan Rolan Garosa: Krunićeva i Đere u drugom kolu

Srpski teniseri Aleksandra Krunić i Laslo Đere trećeg dana na turniru Rolan Garosa nadigrali su suparnike i obezbedili plasman u drugo kolo. Krunićeva je nadigrala Ruskinju Kamilu Rahimovu sa 2:0 (6:4, 6:3), a Laslo Đere ubedljivo nadigrao Ričardasa Berankisa sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Porazi u dublu Krajinovića i Ćaćića.

Kraj za Krajinovića i Ćaćića u dublu

Nikola Ćaćić izgubio je svoj meč, igrajući sa Tomislavom Brkićem. Bolji od njih bili su Nis i Zijelinski (4:6, 7:6, 8:10).

Filip Krajinović je igrao sa Slovencem Bedeneom, a poraženi su od para Mel - Gonzales. Bilo je  4:6, 2:6.

Korda bolji od Milmana

Korda savladao Milmana rezultatom 6:1, 7:5, 7:6 /8:6/

Rune eliminisao Šapovalova

Danac Holger Rune, trenutno 40. na svetskoj listi, nadigrao je petnaestog igrača Denisa Šapovalova sa 3:0 (6:3, 6:1, 7:6) i eliminisao ga već u prvom kolu turnira u Parizu. Samo u pola poslednjeg seta Šapovalov je uspeo da pruži adekvatan otpor rivalu, kada je spasao prvu meč loptu i došao do vođstva od 6:5. Ali je to bilo sve jer je Rune dobio taj brejk sa 7:4 za konačnu pobedu.

Kornet ubedljiva protiv Doi

Francuskinja Aliz Kornet savladala Japanku Misaki Doi sa 2:0 (6:2, 6:0) i plasirala se u drugo kolo.

Gaske bolji od Harisa

Francuz Rišar Gaske savladao je Južnoafrikanca Lojda Harisa sa 3:0 po setovima 6:1, 6:3, 6:4 i plasirao se u drugo kolo takmičenja.

 Naredni rival je bolji iz duela Korde i Milmana. 

Đere nadigrao Berankisa 6:4, 6:4, 6:4

Laslo Đere gotovo rutinski privodi treći set kraju i sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) plasirao se u drugo kolo u kome će se sresti sa drugim teniserom sveta Danilom Medvedevom.

Medvedev rival Đereu u drugom kolu

Trenutno drugi teniser sveta Danil Medvedev nadigrao je Fakunda Bagnisa sa 3:0 (6:2; 6:2; 6:2) i plasirao se u drugo kolo u kome će se sresti upravo sa Laslom Đereom koga samo jedan gem deli od pobede u meću.

Pobeda Aleksandre Krunić

Aleksandra Krunić je nadigrala Ruskinju Kamilu Rahimovu sa 2:0 (6:4;6:3) i plasirala se u drugo kolo turnira gde će se sresti sa Veronikom Kudermetovom koja je 29. nositeljka na turniru. 

Aleksandra povela i u drugom setu 5:3

Aleksandra Krunić je drugi set počela novim brejkom ali je Rahimovoj odmah dozvolila i ribrejk za izjednačenje ali naša teniserka osvaja novi brejk na četvrtom servis gemu protivnice za novo vođstvo sa 5:3.

Đere osvaja i drugi set za vođstvo od 2:0

Laslo Đere je gotovo rutinski uspeo da održi prednost do finiša seta i na 5:4 servira za osvajanje pobedonosnih bodova. Sigurab je na svom servisu i vodi sa 2:0 u setovima 6:4; 6:4.

Đere poveo i u drugom setu

Već na početku drugog seta naš teniser osvaja novi brejk za vođstvo.

I Krunićeva osvaja prvi set

Aleksandra Krunić uspeva da sačuva svoj servis gem i sa 6:4 osvaja prvi set. 

Krunićeva ponovo vodi 5:4

Aleksandra uspeva da osvoji novi brejk a potom i sačuva svoj servis za novo vođstvo. Pri rezultatu 5:4 servira za osvajanje prvog seta.

Đere osvaja prvi set 6:4

Na četvrtom servis gemu našeg tenisera Rikardas Berankis uspeva da osvoji brejk i smanji na 4:5, ali Đere ima novu šansu da sačuvavši svoj servis osvoji prvi set. Ovoga puta je znatno sigurniji i osvaja prvi set za vođstvo u meču.

Ribrejk Rahimove za izjednačenje

Krunićeva nije uspela da sačuva svoj treći servis gem i održi prednost nad Rahimovom koja je u finišu gema osvojila prednost i realizovala je u izjednačenje na 3:3.

Drugi brejk za Đerea

Laslo ubedljivo vodi. Đere osvaja novi brejk za vođstvo od 5:2 i servira za osvajanje prvog seta.

I Đere vodi 3:1

I Laslo Đere potvrđuje prednost ali ne tako ubedljivo kao Aleksandra, jer Berankis uspeva da dođe do izjednačenja u finišu ali mu naš teniser nije dozvolio da dođe do izjednačenja. 

Aleksandra bez izgubljenog poena osvaja svoj servis i potvrđuje prednost na 3:1.

Brejk za Đerea i Aleksandru

Vođstvo Đerea i Krunićeva ! Laslo Đere uspeva da na drugom servis gemu protivnika dođe do ubedljive tri brejk šanse od kojih prvu pretbara u vođstvo od 2:1. Servira za potvrdu vođstva. I Krunićeva uspeva da dođe do prve brejk šanse koju realizuje u Vođstva.

Krunić i Đere uzvraćaju

I Laslo Đere i Aleksandra Krunić su uspeli da sačuvaju svoje prve servise iako su njihovi suparnici pružili veliki otpor i u završnicu gema ušli sa nerešenim rezultatima. 

Rahimova i Berankis sigurni na prvom servisu

Rikardas Berankis je siguran na svom servisu i osvaja prvi gem u meču sa Đereom bez izgubljenog poena. U meču Krunićeve i Rahimove slična situacija samo što je Ruskinja izgubila jedan poen.

Počeli su mečevi

Očekuje se početak mečeva

Igrači su završili zagrevanje, a u duelu Đerea i Berankisa prvi će servirati Litvanac. I u duelu Krunićeve i Rahimove prva će servirati Ruskinja.

Pomeren početak mečeva za desetak minuta

Početak svih današnjih mečeva na turniru pomeren je za desetak minuta, a najbolji teniser sveta Novak Đoković je na društvenim mrežama kratko prokomentarisao jučerašnju pobedu nad Japancem Jošihito Nišiokom sa 3:0.

Krunićeva od 11 časova počinje nastup protiv Ruskinje Kamile Rahimove na terenu 13.

Aleksandru u drugom kolu, u slučaju da bude uspešna naravno, čeka 29. nositeljka Veronika Kudermetova, koja je trijumf ostvarila u ponedeljak.

U istom terminu na terenu će se naći i Đere, ali na terenu 11 - njegov protivnik biće Ričardas Berankis iz Litvanije.

Ukoliko pobedi, Đere će ići na pobednik susreta Danil Medvedev - Fakundo Bagnis.

U muškom dublu Srbija u utorak ima tri predstavnika.

Krajinović će sa Aljažom Bedeneom na terenu 8 od oko 12.30 igrati protiv 15. nosilaca, Gonsalesa i Mela. Najbolji srpski dubl igrač Nikola Ćaćić će sa Tomislavom Brkićem, takođe oko 12.30, igrati protiv Nisa i Zjelinskog.

Matej Sabanov sa Jebavijem zatvara program na terenu 8.

Rolan Garos se igra od 22. maja do 5. juna za nagradni fond od 43,6 miliona evra.