Читај ми!

Ђоковић рутински до победе против Нишиоке и пласмана у друго коло

Новак Ђоковић савладао Јапанца Јошихито Нишиоку са 3:0 по сетовима 6:3, 6:1, 6:0 и пласирао се у друго коло Ролан Гароса, где га очекује дуел са бољим из дуела Болцана и Корије.

Новак је успе да сломи упорног Јапанца и успешно започне одбрану титуле на Ролан Гаросу. Противник је пружио какав-такав отпор у првом сету. Потом је наш тенисер појачао и Нишиока није имао решења његову игру. Тек на моменте је успео да парира, али то није било довољно да озбиљније запрети. На крају убедљива победа нашег тенисера и пласман у наредну фазу такмичења.

На старту меча Новак је имао проблема са првим сервис, Јапанац је то користио и константно претио. Пропустио је Нишиока у првом сету четири брек прилике. Ђоковић је у шестом гему успео да искористи своју шансу и одузме сервис противнику.

Потом је у осмом гему није искористио сет лопту на сервис противника, да би на свој сервис био сигуран и освојио први сет.

У другом сету Новак је био силовит. Није дозволио противнику да освоји ниједан свој сервис. Једини гем који је Јапанац освојио био је на севис Новака при вођству нашег тенисера од 5:0. Потом је Ђоковић још једном одузео сервис Нишиоки за 6:1 у другом сету.

Трећи сет донео је "одрађивање" посла за нашег тенисера. Већ у другом гему одузео је сервис противнику. Јапанац се није предавао покушао је да узврати, али није успео да искористи своју брејк прилику.

Новим брејком Ђоковић је стигао до великих 4:0. Наш тенисер је желео што пре да напусти терен и успео је. Везује још два гема, један брејк, и ставља тачку на овај сет и меч - 6:0.