Читај ми!

Đoković lagano savladao iscrpljenog Vavrinku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu, pobedom nad Stanom Vavrinkom u dva seta. Đoković je potpuno iskoristio iscrpljenost švajcarskog tenisera, odigrao koliko mu je bilo dovoljno i trijumfovao rezultatom 6:2, 6:2.

Novak se plasirao u 89. četvrtfinale na turnirima iz serije 1.000 na kojima juri 38. trofej, a to je učinio za nešto više od 70 minuta igre.

Vavrinka, koji trenutno zauzima 361. poziciju na ATP rang-listi, bio je potpuno isceđen nakon teških mečeva sa Rajlijem Opelkom i Laslom Đereom, pa nije mogao da pruži ozbiljniji otpor.

Švajcarac je imao dugu pauzu (poslednju pobedu ostvario je prošle sezone), a nakon četiri operacije na levoj nozi, to nije onaj isti igrač koji je sredinom prošle decenije osvajao Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open.

Duel sa Đokovićem je otvorio fantastičnom forhend paralelom nakon dugog poena, ali, ispostaviće se, to je bilo sve od njega. Novak je ubacio u treću brzinu i to je bilo dovoljno da, sa dva brejka, osvoji prvi set.

Odlučujući trenutak dogodio se na početku drugog dela igre, kada je 37-godišnjak iz Lozane imao 40:15 na svoj servis, ali je pretrpeo brejk i Novak se više nije osvrtao.

Zabeležio je 20. trijumf u 26. međusobnom okršaju i obezbedio duel sa Feliksom Ože-Alijasimom, koji je lagano izašao na kraj sa Markosom Gironom.

Turnir iz serije 1.000 u "večnom gradu" igra se za nagradni fond 5.415.410 evra, a titulu brani Rafael Nadal.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво