Читај ми!

Ђоковић победио Вавринку

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рутински се пласирао у четвртфинале мастерса у Риму, победом над Станом Вавринком у два сета. Ђоковић је потпуно искористио исцрпљеност швајцарског тенисера, одиграо колико му је било довољно и тријумфовао резултатом 6:2, 6:2.

6:2, 6:2 – Ђоковић победио Вавринку!

6:2, 4:2 – Брејк за Вавринку!

Експериментише Новак са ударцима и то му се није исплатило. Имао је један добијен поен на 30:30, изгубио га је после слајса, а онда и лош форхенд за први брејк за Вавринку.

6:2, 4:1 – Брејк за Ђоковића!

Почео је полако да се гаси Вавринка јер му је резервоар потпуно празан. Лако га је Србин избацивао из равнотеже и направио нови брејк, који извесно значи и брз крај меча – 6:2, 4:1.

6:2, 2:1 – Не да се Швајцарац

Вавринка успева да избегне други брејк, иако у сваком свом гему има проблема приликом сервиса. Већ је уписао седам винера у другом сету и смањио на 6:2, 2:1.

6:2, 1:0 – Брејк за Ђоковића!

Не помаже Вавринки ни када има 40:15 на свој сервис, највише јер га почетни ударац уопште не служи. Новак је сачекао прву прилику за брејк, искористио је и повео 6:2, 1:0.

6:2 – Ђоковић добио први сет!

Округло пола сата трајао је први сет на Централном терену у Риму, а у своју корист решио га је Ђоковић. У седмом гему је добио сва четири поена за 6:2.

5:2 – Брејк за Ђоковића!

Још једном светски "број 1" одузима сервис ривалу, овога пута одличним дроп-шотом и после само 27 минута ће сервирати за први сет.

3:2 – Новак контролише ритам, Вавринка се држи

Види се да је Вавринка изморен тешким мечевима, што омогућава Новаку да лагано контролише ритам. Ипак, Швајцарац се солидно држи и резултат је 3:2.

2:0 – Новак потврдио рани брејк

Веома сигурно игра српски играч од старта, али му много помаже и Швајцарац, који се слабије креће и греши из позиција из којих раније није. Лаган гем и први ас за 2:0.

1:0 – Брејк за Ђоковића!

Меч је отворен фантастичним поеном који је одличном форхенд паралелом решио Вавринка. Међутим, следећа четири поена добио је српски тенисер и на најбољи могући начин започео дуел – брејком за 1:0.

Почео меч Ђоковића и Вавринке

Турнир из серије 1.000 у "вечном граду" игра се за наградни фонд 5.415.410 евра, а титулу брани Рафаел Надал.