Читај ми!

Federer čestitao velikom rivalu i istakao svoju ulogu u Nadalovom uspehu

Švajcarski teniser, Rodžer Federer, čestitao je Rafi Nadalu na istorijskom 21. grend slem trofeju.

Španski teniser Rafael Nadal napravio je neverovatan preokret u finalu Australijan opena protiv Danila Medvedeva i osvojio rekordnu, 21. grend slem titulu u karijeri.

Nadal je tako postao novi rekorder po broju najvećih titula jer je iza sebe ostavio Novaka Đokovića i Rodžera Federera sa po 20, a postao je jedini teniser, upravo uz Novaka, koji je svaki grend slem osvojio najmanje po dva puta.

Federer, koji je na dužem odsustvu zbog povrede, čestitao je Nadalu 21. titulu.

"Kakav meč! Najiskrenije čestitke prijatelju i velikom rivalu na istorijskom 21. grend slem trofeju. Pre nekoliko meseci smo se smejali zato što smo obojica na štakama. Čudesno. Nikada ne potcenjujte velikog šampiona. Tvoja neverovatna upornost, posvećenost i borbeni duh su inspiracija i meni i čitavom svetu. Počastvovan sam što sam odigrao ulogu u tvom uspehu - gurajući te da postigneš više, kao što si ti mene prethodnih 18 godina", poručio je Federer.

Nadal je nakon finala rekao da je, pre samo mesec dana, mislio da će mu ovo biti poslednji nastup na Otvorenom prvenstvu Australije, ali da je sada dobio energiju da nastavi dalje.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво