Читај ми!

Херојски преокрет Надала за 21. гренд слем титулу!

Шпански тенисер Рафаел Надал направио је невероватан преокрет у финалу Аустралијан опена против Данила Медведева и освојио рекордну, 21. гренд слем титулу у каријери. Надал је до свог другог пехара у Мелбурну стигао пошто се вратио из заостатка од два сета и тријумфовао резултатом 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5. Шпанац је тако постао нови рекордер по броју највећих титула јер је иза себе оставио Новака Ђоковића и Роџера Федерера са по 20, а постао је једини тенисер, управо уз Новака, који је сваки гренд слем освојио најмање по два пута.

"Бик са Мајорке" је још једном потврдио да је највећи борац у свету тениса, а његов најновији подвиг додатно добија на значају јер га је остварио после шестомесечне паузе прошле сезоне.

Надал је у свом шестом финалу на "Род Лејвер арени" дошао до другог пехара, сада има најмање по два на сваком слему, али ће њему и његовим навијачима много више значити што има један више од највећих конкурената Ђоковића и Федерера (по 20).

Федерер је на дужем одсуству због повреде, а Ђоковић није добио прилику да брани трофеј у Аустралији јер је депортован и пред њим је велики знак питања због чињенице да је невакцинисан.

Рафа је преживео дуел са Медведевом, који је трајао пет и по сати и који је већ био уписан руском играчу, пошто је након нешто више од два часа на семафору писало 0:2 у сетовима.

Први сет руски тенисер решио је убедљиво у своју корист 6:2 – играло се егал до 2:2, а онда је Медведев направио два узастопна брејка и повео у финалу.

Други сет обележили су брејкови на обе стране. Надал је у два наврата долазио до брејка предности, Медведев два пута узвраћао ударац, па се ушло у тај-брејк. После велике борбе Рус осваја 13. гем резултатом 7:5, иако је "бик са Мајорке" водио са 5:3.

У тим тренуцима деловало је као да је Медведев једну руку ставио на трофеј, али уследио је велики преокрет шпанског тенисера.

Надал је у трећем сету спасао три брејк-лопте у петом гему, а у деветом је одузео сервис противнику. Надал није допустио Медведеву да се врати у игру и са 6:4 смањио на 2:1 у сетовима.

Шпанац је у том периоду подсетио на своје најбоље партије у каријери. У четвртом сету два пута је одузео сервис ривалу, захваљујући прецизним винерима, док се Медведев мучио на терену "Род Лејвер арене".

Рус је једaн брејк успео да врати, не и други, па Надал резултатом 6:4 долази до изједначења у сетовима 2:2.

Надал је и у петом сету дошао први до брејка и то у петом гему. Покушао је Медведев да се врати у следећем, али је захваљујући очајним ретернима пропустио три брејк лопте.

Када је деловало да је све готово, Медведев се враћа и брејком долази до изједначења 5:5. Ипак, Надал и у следећем гему одузима сервис ривалу и резултатом 7:5 долази до титуле у Мелбурну.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво