Читај ми!

Saša Janković za RTS: Premijer Morison sakuplja političke poene na Đokoviću

Pravni tim najboljeg tenisera sveta uložio je žalbu o kojoj će sud odlučivati tek u ponedeljak. Do tada Novak ostaje u imigracionom hotelu u Melburnu. Novinar Saša Janković koji živi u Australiji smatra da iza svega stoji politička odluka.

Na zahtev advokata Novaka Đokovića, Federalni okružni i porodični sud odložio je do ponedeljka odluku po njegovoj žalbi na ukidanje vize za ulazak u Australiju.

"Nema sumnje da ova vest ima i političku konotaciju. To je danas potvrdio i bivši direktor Australijan opena, Pol Meknemi, koji je bio prvi čovek ovog turnira više od 12 godina. On je rekao da je ovo sramota za Australiju i da Novaku treba odmah dozvoliti da dođe na Australijan open, jer to je jednostavno nije dogodilo u istoriji ovog turnira", rekao je novinar Saša Janković koji živi u Australiji.

"Treba znati da se federalni izbori u Australiji održavaju u maju i da Vlada ima problema sa celom situacijom, jer program masovne vakcinacije nije dao željene rezultate. U ovom trenutku imamo eksploziju kovid slučajeva u čitavoj Australiji. Tako da samo za deset dana Australija je zabeležila više od 350.000 novih slučaja i naravno ogromna većina su vaksinisani, jer više od 95 odsto su vakcinisani", kaže Janković.

"Federalni premijer je na današnjoj konferenciji odgovarao na pitanja vezana za Novakov slučaj. Očigledno je da Skotu Morisonu ovo ide u prilog jer on na ovaj način želi da vakcinisanim Australijancima pokaže da nema dvostrukih standarda i da pravila važe za sve. Lično mislim da mu ovo može doneti političke poene čak i ukoliko na sudu ta odluka bude poništena", objašnjava Janković. 

Đoković je pozdravio navijače koji su se okupili ispred hotela u Melburnu da mu pruže podršku.

Ambasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije iskazan usmeni protest zbog nedoličnog tretmana kojem je izložen najbolji teniser sveta, a ispred Narodne skupštine u Beogradu održan je skup podrške svetskom broju jedan.

Đokoviću je odbijen ulazak u Australiju usled "bure protesta" zbog odluke da mu se odobri medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv kovida 19 za učešće na Australijan openu. 

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се