Читај ми!

Vučić o Novakovoj situaciji: Tražili smo da ga premeste iz zloglasnog hotela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se nekoliko puta čuo sa Novakom Đokovićem, kao i da država Srbija pokušava da mu obezbedi što bolji tretman i uslove u Australiji, dok se ne reši njegov status u toj zemlji.

Predsednik Vučić naglasio je da je Srbija u razgovorima kako sa Novakom, tako i sa australijskim vlastima i da je jedina želja da srpski teniser napusti svojevrsni hotelski smeštaj u koji je stavljen.

"Vlada Marić je pozvao australijskog ambasadora sinoć i jutros i u skladu sa dogovorima koje Ana Brnabić upravo ugovara, želeći jednu stvar pre ponedeljka i konačne odluke suda, da se Novaku Đokoviću dozvoli da ne bude u ovom zloglasnom hotelu, već u kući koju iznajmljuje, u kojoj može da se kreće i da se priprema za turnir", rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić rekao je da Srbija daje sve od sebe da Novaku obezbedi bolje uslove i štiti interes svojih građana. 

"Ja sam sinoć prvi put razgovarao sa njim, jutros drugi put, a čuo sam se i sa njegovim ocem. Ono što je Novak tražio od svoje države, mi smo u svakom trenutku želeli, hteli i naša je obaveza da to učinimo, da štitimo interes naših građana i tome smo apsolutno posvećeni", dodaje predsednik.

Đokoviću je sinoć ukinuta viza sa obrazloženjem da nije bilo dovoljno dokaza za potvrdu njegovog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv kovida 19. 

"Radimo sve što možemo da preduzimamo, naše ministarstvo spoljnih poslova je aktivno uključeno u sve. Ono što nije fer je da se vodi opšta hajka u kojoj učestvuju svi, od australijskog premijera, pričajući da sva pravila važe za sve, a to je besmisleno. Više tenisera su pustili pod istim uslovima pod kojim Novaka nisu. Plašim se da će vrsta političkog iživljavanja na Novaku Đokoviću da se nastavi, da bi oni dokazali neke druge stvari, jer kad nekoga ne možete da pobedite, onda se bavite ovakvim stvarima", zaključuje Vučić.

Na zahtev advokata Novaka Đokovića, Federalni okružni i porodični sud odložio je do ponedeljka odluku po njegovoj žalbi na ukidanje vize za ulazak u Australiju.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво