Читај ми!

Novak sa vimbldonskim peharom u rukama: Ovo nije kraj puta

Novak Đoković osvojio je šesti trofej na Vimbldonu, ukupno 20. na grend slem turnirima, a posle finalnog meča u Londonu rekao je da tu nije kraj.

Novak je u finalu Vimbldona savladao Beretinija sa 3:1, a posle meča imao je samo reči hvale za italijanskog protivnika.

"Bilo je ovo više od bitke. Čestitao bih Mateu, njegovoj porodici i timu na fantastičnom turniru. Težak meč danas. Znam da nije najbolji osećaj na svetu izgubiti finale, ali sam siguran da je ispred tebe velika karijera. Ovo je samo početak. Ima odličnu igru, veoma snažan forhend - pravi čekić. Osetio sam to i u Parizu i danas".

Novak je još jednom rekao koliko su mu važni trofeji na vimbldonskoj travi. 

"Pobediti na Vimbldonu uvek je bio najveći san, još otkad sam bio dete i stalno to ponavljam. Stalno sebe podsećam koliko je ovo posebno. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Naprotiv. Uživam, ovo je veliko zadovoljstvo i privilegija. Kada sam imao sedam godina, pravio sam svoj trofej sa Vimbldona, a danas ovde stojim sa šestim osvojenim peharom."

Novak je osvojio 20. grend slem titulu čime se izjednačio sa Federerom i Nadalom na vrhu večne liste osvajača najvažnijih teniskih turnira.

"Moram da odam veliko priznanje Rodžeru i Rafi. Oni su legende našeg sporta i dvojica najvažnijih protivnika. Razlog što sam danas ovo što jesam je zato što su mi oni pomogli da shvatim kako da napredujem, fizički, mentalno, taktički... Kada sam ušao među prvih 10 gubio sam tri-četiri godine od njih. Nešto se promenilo 2010. i poslednjih 10 godina su bile neverovatno putovanje. Ono se neće ovde završiti."

Novak će u Njujorku pokušati da ostvari kalendarski slem, odnosno pokušati da osvoji sva četiri grend slem turnira u sezoni.

"Mogu da zamislim da se to dogodi. Nadam se i potrudiću se. Nalazim se u odličnoj formi, igram dobro, verovatno najbolji tenis na slemovima. To su moji prioriteti, neka se tako nastavi."

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво