Читај ми!

Đoković: Od odrastanja pa do danas – poraz nije opcija

Novak Đoković je nakon pobede nad Amerikancem Kudlom izjavio da uvek daje svoj maksimum kada je na terenu i da je to nešto što je naučio još od malih nogu.

Đoković je savladao Kudlu sa 3:0 i izborio plasman u osminu finala Vimbldona. Posebno zanimljiv bio je poslednji poen na meču, koji su mnogi prokomentarisali kao njegov zaštitni znak.

"To je zaštitni znak svakog profesionalnog sportiste. Odustajanje nije opcija, uvek moraš da daš svoj maksimum kad si na terenu, posebno kad se igra na najvećem teniskom turniru na svetu. Sanjao sam da igram ovde i da pobeđujem. Moram da odam priznanje Denisu, na sjajnoj igri, pogotovo u trećem setu. Sjajan je momak, slažemo se i van terena i želim mu sve najbolje.
Igrali smo dobra tri seta, bio je uglavnom ispred mene, ali sam našao način da pobedim", rekao je Đoković nakon meča.

Na konstataciju da istu energiju i želju pokazuje u četvrtoj i 34. godini, Novak je imao zanimljiv odgovor.

"Deo toga su geni, način na koji sam odrastao, teška vremena u mojoj zemlji, neuspeh nije bio opcija ni kod mene ni kod moje porodice. Tražili smo osnovne stvari za preživljavanje i to je osnažilo moj karakter. Drugi deo je od toga što sam mnogo vremena provodio na planini i ta neka energija vuka je prešla na mene", kroz šalu je završio rečenicu Đoković.

Srpski teniser našao se 55. put u četvrtom kolu grend slema.

"Ništa se ne dešava tek tako. Mora sve da se zasluži, imam holistički pristup životu i sve što radite utiče na život i na to kakva ste osoba, samim tim i sportista. Ne brojim svaki rekord i brojku, to je posao mog tima, a ja, iako zvuči kao kliše, pokušavam da budem u trenutku i igram meč po meč", zaključio je Novak.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво