Читај ми!

Težak dan za mlade Italijane, Nadal rutinski eliminisao Sinera

Treći teniser sveta Rafael Nadal lako se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je rutinski pobedio Janika Sinera, rezultatom 7:5, 6:3, 6:0. Nadal je nastavio pohod na novi trofej u Parizu i lako završio potencijalno problematičan meč protiv jednog od najtalentovanijih mladih igrača na ATP turu.

"Bik sa Majorke" je posao završio za dva sata i 17 minuta igre i obezbedio duel sa Dijegom Švarcmanom, koji je prethodno eliminisao Jan-Lenarda Štrufa.

Španac nije blistao na početku susreta, ali je imao sreće da, u trenucima kada je bilo najvažnije, njegov protivnik popusti i potpuno stane.

Siner je vratio brejk zaostatka sa starta meča, onda još jednom oduzeo servis Rafi i došao u priliku da servira za prvi set. Međutim, kao da su mu se noge odsekle od straha i sledeći gem je bez dobijenog poena prepustio protivniku.

Nadal je oberučke prihvatio poklon i, kao mnogo puta u karijeri, iskoristio pad protivnika. Nije morao ništa posebno da radi, samo je vraćao lopticu i čekao greške, kojih je bilo previše.

Serijom gemova je došao do prvog seta i furiozno nastavio u drugom, pa je na semaforu brzo pisalo 7:5, 4:0.

Činilo se da će brzo biti kraj, ali je Janik pokazao zašto mu predviđaju svetlu budućnost. Vratio je oba brejka zaostatka i malo zakomplikovao i taj deo igre. Međutim, nije imao snage za potpuni preokret.

Osvajač 13 titula u Bulonjskoj šumi mu je odmah uzvratio, a onda novom serijom od sedam gemova došao do konačnog trijumfa.

Tako je nastavljen težak dan za mlade italijanske tenisere, pošto je prethodno Lorenco Museti poražen od Novaka Đokovića, iako je vodio 2-0 u setovima.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani upravo Nadal.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије