Читај ми!

Ђоковић губио са 0-2, а потом потпуно сломио Мусетија и пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса

Српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Италијана Лоренца Мусетија изборио пласман у четвртфинале Ролан Гароса. Мусети је предао меч при резултату 2-2 у сетовима и предности Ђоковића од 4:0 у одлучујућем сету. Наредни Новаков ривал је Матео Беретини.

Невероватан меч одиграли су српски и италијански тенисер, а након скоро три и по сата тениса, Новак Ђоковић бележи победу и пласман у четвртфинале другог гренд слема у сезони.

Новак Ђоковић и Лоренцо Мусети као да су одиграли два меча – једна игра и расплет гледали су се у прва два, а потпуно другачији у друга два сета.

Новак је нешто лошије отворио меч, често грешио и давао младом ривалу наду да може да буде раме уз раме са најбољим на свету.

Упркос свему томе, деловало је да Новак игра онолико колико је потребно да се освоји први сет против Италијана.

Ђоковић је водио са 4:1 у тај-брејку, али је Мусети додатно пустио руку, поготово код бекхенда и освојио неколико веома битних поена на невероватан начин, погађајући саме линије.

Бледо издање најбољег тенисера света наставило се и у другом сету, у којем је Италијан први дошао до брејка, али је Новак експресно одговорио.

Поново се отишло у тај-брејк, али је овога пута Мусети направио два мини брејка, повео са 4:0 и до краја тај-брејка одбранио предност, те повео са 2-0 у сетовима.

Деловало је да ће Ђоковић готово извесно уписати пораз на Ролан Гаросу знатно раније од очекиваног, али Новак не би био Новак када не би пронашао излаз из готово сваке лоше ситуације.

Кључна је била пауза за одлазак у свлачионицу коју је Ђоковић затражио након губљења другог сета. Шта год да се десило у свлачионици, Новак је на терен изашао као потпуно другачији играч.

Стиче се утисак као да се Новак "рестартовао", те је у трећем сету заиграо неколико нивоа квалитетније.

Мусети није знао шта га је снашло, пошто је Ђоковићу било потребно само 49 минута да освоји два сета. Трећи са 6:1, а четврти са 6:0. 

Италијан је четвртом сету освојио само четири поена, што довољно говори о нивоу доминације Ђоковића. 

У одлучујућем, петом сету, Новак је крупним корацима газио ка победи, пошто је направио два брејка и водио са 4:0. 

Мусети није имао снаге и енергије да настави меч, па је при том резултату одлучио да преда меч.

Новак се тако пласирао у четвртфинале такмичења, где ће му ривал бити још један Италијан, Матео Беретини. 

Беретини се у четвртфинале пласирао без борбе, пошто се његов противник Роџер Федерер повукао са турнира.