Читај ми!

Đoković poražen od Medvedeva, sa Zverevom za plasman u polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je od Danila Medvedeva u drugom kolu Završnog turnira u Londonu, rezultatom 6:3, 6:3. Đoković je odigrao poprilično slab meč i propustio prvu priliku da obezbedi plasman u polufinale, pa će sledeću šansu imati za dva dana, u direktnom duelu sa Aleksanderom Zverevom.

Novak je potpuno zasluženo poražen u meču koji je trajao nešto više od 80 minuta i tokom kojeg nije imao samo jednu brejk loptu.

Sada ima po jedan trijumf i poraz, uz skor 2:2 u setovima, dok je momak iz Moskve učinio ono što on nije mogao i sigurno će se naći među četvoricom najboljih.

Od početka je bilo jasno da nas u "O2 areni" očekuje rovovska borba, a to su igrači potvrdili i na početku. Danil je bio taj koji je napadao i u trećem gemu došao do brejk prilika, ali ih je Srbin neutralisao.

Ipak, servis mu je oduzeo u sedmom gemu koji je trajao čak 11 minuta i to je možda bio i odlučujući trenutak u čitavom meču.

Materijalizovao je stečeno vođstvo Danil, potom novim brejkom stigao do prvog seta, a onda i nastavio seriju u drugom. Đoković je u tim trenucima bio u "slobodnom padu", pa je kod rezultata 3:6, 0:3 bilo jasno da je kraj blizu.

Nije uspevao svetski "broj 1" da pripreti i pretrpeo je treći poraz u sedmom međusobnom meču sa Moskovljaninom.

Ovim rezultatom jasno je da je pred poslednje kolo eliminisan Dijego Švarcman, a Đoković i Zverev će u međusobnom duelu odlučiti o drugom polufinalisti iz grupe Tokio 1970.

Iz grupe London dalje je već prošao Dominik Tim, dok se za drugo mesto bore, takođe u direktnom duelu, Rafael Nadal i Stefanos Cicipas.

Završni turnir u Londonu igra se za nagradni fond od 5.700.000 dolara, a titulu brani spomenuti Grk. 

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво