Читај ми!

Зверев једва победио Шварцмана и сачувао шансу за полуфинале

Немачки тенисер Александер Зверев остварио је прву победу на Завршном турниру у Лондону, пошто је у другом колу био бољи од Дијега Шварцмана. Зверев је у другом мечу групе Токио 1970 савладао Шварцмана резултатом 6:3, 4:6, 6:3 и тако готово извесно елиминисао омаленог Аргентинца из даљег тока такмичења.

Немац сада има по једну победу и пораз, уз скор 2:3 у сетовима, па је сачувао шансу да се пласира у полуфинале.

Међутим, чињеница да је изгубио сет значи да Новак Ђоковић има шансу да обезбеди пласман међу четири најбоља већ после другог кола. За то му је неопходна победа у два сета над Данилом Медведевом.

Дуел је боље отворио "Ел пеке", који је у трећем гему направио брејк и повео 1:2, али је онда Саша "упалио моторе" и заиграо много боље.

Кренуо је Зверев да доминира, направио серију поена, а потом и гемова, брзо дошавши до 5:2, чиме је тај део игре решио у своју корист.

Тренутно седми играч на АТП ранг-листи почетком другог сета је одузео сервис ривалу и тада се чинило да ће остварити лаган тријумф.

Међутим, тада се потпуно стегао, а Шварцман заиграо много агресивније и кренуо да топи предност. Вратио је изгубљени брејк, потом направио још један и одједном смо се нашли у трећем, одлучујућем сету.

"Моментум" је прешао на страну Аргентинца који је имао противника на конопцима, али не и довољно снаге, па је Зверев одлучујући ударац задао у петом гему. Стечену предност је сада сачувао до краја и посао завршио после нешто више од два сата игре.

Од 21.00 се у другом мечу ове групе састају Ђоковић и Медведев, који су остварили победе у уводним сусретима.

Завршни турнир у Лондону игра се за наградни фонд од 5.700.000 долара, а титулу брани Стефанос Циципас.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво