Читај ми!

Đoković za RTS: Prilagođavam se i idem dalje, francuska publika me je zavolela

Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković nakon plasmana u polufinale Rolan Garosa, izjavio je za RTS da mu je drago što je uspeo da se prilagodi i savlada neugodnog protivnika, kao i to što ima odličan odnos sa publikom u Francuskoj.

Đoković je u četvrtfinalu savladao neugodnog Španca Pabla Karenja-Bustu sa 3:1 u setovima.

"Na neki način sam se navikao na njegov udarac i njegovu taktiku, prilagodio se i počeo da igram mnogo ofanzivnije. U prvom setu sam bio neutralan na terenu i on je to iskoristio", rekao je Novak za RTS nakon meča.

"Odlično sam igrao u drugom i trećem setu, vodio 6:2, pa 3:0 i onda se to nekako okrenulo. Bilo je par neizvesnih situacija i moralo je da se radi do poslednjeg poena, jer on je igrač koji je poznat po tome da se bori za svaki poen, svaku loptu, fizički je spreman i kompletan, te je meč bio zahtevan, ali zadovoljan sam što sam prošao kroz ovakav izazov", dodao je Đoković.

Srpski teniser imao je fizičkih problema pre početka meča.

"Ne bih da pričam o povredama. Teskoba telesnih u toku turnira uvek ima, danas sam imao peh na zagrevanju i dosta se radilo da bi se osposobio za meč. Sada je sve u redu, kako je meč odmicao, bio sam više zagrejan i nije me toliko mučilo", izjavio je najbolji teniser na svetu.

Prema odnosu navijača, utisak je da je Đoković postao jedan od ljubimaca francuske publike.

"Trudim se da se publici svakom prilikom zahvalim, prijatno sam iznenađen. Nije lako pridobiti francusku publiku i uvek se trudim da ih poštujem. Negde me manje podržavaju, negde više, evo ovde je to pozitivan slučaj proteklih četiri, pet, šest godina. Imao sam najlepše, ali i najtužnije trenutke u karijeri ovde, tako da hvala im što su me podržavali", zaključio je Đoković.

Srpski teniser se u polufinalu sastaje sa Stefanosom Cicipasom.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се