Nemački mediji o Đokoviću: Kralj je sačuvao tvrđavu

Nemački mediji sa oduševljenjem i strahopoštovanjem pišu o osmoj pobedi Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Đoković je verovatno najveći individualista u ovom sportu. I zato je tako teško pobediti ga - čak i kada je neko, poput Tima, tako blizu", pišu nemački mediji o pobedi na Australijan openu protiv Dominika Tima.

"Njegov se presto tresao, ali onda je Kralj Melburna uspeo da se odbrani od napada i pobedi u svom osmom finalu na stadionu u melburnškom parku. Nakon što je gubio sa 1:2, 32-godišnji Srbin je u na kraju ipak trijumfovao u meču koji je na trenutke pokazao tenis najvišeg kvaliteta", piše nemačka televizija NTV na svom portalu.

Đoković je na kraju osvojio osmu titulu u Australiji i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Austrijanac Dominik Tim je izgubio i treće veliko finale i još uvek je bez grend slema.

I nemački sportski portal Sport 1 piše o dramatičnoj pobedi. "Njegov presto se klimao, činilo se da bi pobuna Dominika Tima mogla da bude uspešna, ali na kraju je Kralj ipak ponovo odbranio kraljevstvo uz velike napore. U pet napetih, često i vrlo kvalitetnih setova, branilac titule i rekorder po broju pobeda Novak Đoković u finalu Australijen opena ipak uspeo da izvuče glavu iz omče".

Ugledni Zidojče cajtung piše: "Velika grupa navijača se okupila pred velikim platnom u parku pored arene, većina ih je imala plave ili crvene majice, neki su bili ogrnuti u srpske zastave. Retko publika Đokovića prihvata tako toplo i blagonaklono kao Federera ili Nadala, ali ako on negde ima svoje verne fanove, onda je to u Australiji, useljeničkoj zemlji na drugom kraju sveta".

U opisu meča list navodi da "Đokovića teško neko može da pobedi na ovom stadionu, u njegovoj tvrđavi. I kada ga je Austrijanac Tim nazvao kraljem Melburna, imao je dobar razlog: Nikada Đoković, koji se sada sakupio već 17 grend slem trofeja, nije izgubio u finalu na areni Rod Lejver".

I u opisu meča autor često koristi metaforu kralja koji mora da brani presto. "Bio je to veliki napor uzdrmanog kralja, (...) ali on je uspeo da spreči pokušaj prevrata".

A nedeljnik Špigl na svom portalu Đokovića naziva "neromantičnim realistom".

"Novak Đoković je u svom sportu klasa za sebe. U četvrtom setu u finalu on je pokazao zašto je tako teško da ga neko pobedi".

Autor dodaje da je "sve bilo kao uvek: Kada je spiker na stadionu objavio da se glasa o najomiljenijem igraču turnira, najviše je glasova dobio Đokovićev protivnik. Đoković poznaje taj osećaj. On je retko omiljen, između ostalog i jer na terenu deluje kao neki neromantični realista. Ali upravo to je ono šta ga čini tako uspešnim".

Tekst se završava ovako: "Đoković je verovatno najveći individualista u ovom sportu. I zato je tako teško pobediti ga - čak i kada je neko, poput Tima, tako blizu".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво