Novak: Pričao sam sa Rodžerom i Rafom, jednom će nas svrgnuti sa vrha

Najbolji srpski teniser Novak Đoković stigao je u Abu Dabi gde će nastupiti na Mubadala šampionatu. Đoković će u Ujedinjenim Arapskim Emiratima početi sezonu, a ovaj turnir poslužiće mu kao priprema za turneju po Australiji.

Novak će potom igrati na ATP kupu, pre puta u Melburn, gde će braniti titulu na Australijan openu.

U Abu Dabiju je sa njim Goran Ivanišević sa kojim se priprema za turnir, dok se tokom dana družio sa Rafaelom Nadalom i Marijom Šarapovom.

Saznao je ime rivala u polufinalu, to će biti Stefanos Cicipas, o kojem je više puta razgovarao sa Nadalom i Rodžerom Federerom.

"To je logičan i sasvim prirodan ciklus. Rodžer, Rafa i ja smo pričali da će doći dan kada će nas neko svrgnuti sa prve tri pozicije i da će novi momci početi da osvajaju Grend slem titule", kaže Đoković.

Njegov ambicije se ne menjaju, ali je svestan da će mlađi igrači biti sve bolji i bolji.

"Pokušavamo da sve to prolongiramo, pre svega tu promenu u tenisu, ali neizbežno je da je kako godine prolaze tako nešto sve bliže. Dominik Tim je igrao dva finala Rolan Garosa zaredom, Cicipas je dobio završno ATP finale, Zverev godinu dana pre njega. Oni su definitivno tu kao izazivači za najbolje igrače i jednog dana će biti najbolji. Već su se ustalili u top 5 ili top 10 na rang-listi i naš zadatak je da ih nekako zadržimo, mada se čini da su nam sve bliži."

Novak je prokomentarisao i turnir na kojem je već četiri puta osvajao titulu.

"Šampionat Mubadala je izuzetan i uvek privlači najbolje igrače na svetu. Organizacija je vrhunska, osećamo se prijatno i dobro u Abu Dabiju, a publika dolazi u velikom broju", zaključio je Đoković.

On će se sa Cicipasom sastati u petak, ne pre 14 časova po srednjoevropskom vremenu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво