Новак: Причао сам са Роџером и Рафом, једном ће нас свргнути са врха

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић стигао је у Абу Даби где ће наступити на Мубадала шампионату. Ђоковић ће у Уједињеним Арапским Емиратима почети сезону, а овај турнир послужиће му као припрема за турнеју по Аустралији.

Новак ће потом играти на АТП купу, пре пута у Мелбурн, где ће бранити титулу на Аустралијан опену.

У Абу Дабију је са њим Горан Иванишевић са којим се припрема за турнир, док се током дана дружио са Рафаелом Надалом и Маријом Шараповом.

Сазнао је име ривала у полуфиналу, то ће бити Стефанос Циципас, о којем је више пута разговарао са Надалом и Роџером Федерером.

"То је логичан и сасвим природан циклус. Роџер, Рафа и ја смо причали да ће доћи дан када ће нас неко свргнути са прве три позиције и да ће нови момци почети да освајају Гренд слем титуле", каже Ђоковић.

Његов амбиције се не мењају, али је свестан да ће млађи играчи бити све бољи и бољи.

"Покушавамо да све то пролонгирамо, пре свега ту промену у тенису, али неизбежно је да је како године пролазе тако нешто све ближе. Доминик Тим је играо два финала Ролан Гароса заредом, Циципас је добио завршно АТП финале, Зверев годину дана пре њега. Они су дефинитивно ту као изазивачи за најбоље играче и једног дана ће бити најбољи. Већ су се усталили у топ 5 или топ 10 на ранг-листи и наш задатак је да их некако задржимо, мада се чини да су нам све ближи."

Новак је прокоментарисао и турнир на којем је већ четири пута освајао титулу.

"Шампионат Мубадала је изузетан и увек привлачи најбоље играче на свету. Организација је врхунска, осећамо се пријатно и добро у Абу Дабију, а публика долази у великом броју", закључио је Ђоковић.

Он ће се са Циципасом састати у петак, не пре 14 часова по средњоевропском времену.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво