Turci dobili odgovor

Sjajnom igrom, pre svega u poslednjoj četvrtini, Hemofarm savladao Bešiktaš (94:91). Presudila serija trojki Miljana Pavkovića, Mačvan i Abdul-Hamid odlični. Vrščani napravili veliki preokret nakon što su gubili čak 17 poena razlike. Ajverson imao nekoliko sjajnih poteza, ostalo za zaborav.

Košarkaši Hemofarma napravili su veliki rezultat u Istanbulu, savladavši Bešiktaš sa 94:91 (14:24, 21:20, 28:25, 31:22) u okviru prvog kola Evrokupa. Za tursku ekipu debitovao Alen Ajverson, ali šou je ukrao Miljan Pavković serijom trojki u samom finišu meča.

Vrščani su stegnuto počeli meč i već posle prvog dela gubili su sa dvocifrenom razlikom. Turka ekipa je odigrala odličnu odbranu nošena fantastičnim navijanjem u Turkakola areni.

Drugi deo igre protekao je u ujednačenoj borbi obe ekipe. Milan Mačvan je pokazao da je jedan od najboljih mladih košarkaša u Evropi, a veliku podršku imao je u Mustafi Abdul-Hamidu, koji je sa nekoliko prodora i dalekometnih koševa držao Hemofarm u životu.

Drugo poluvreme ekipa Željka Lukajića odigrala je mnogo angažovanije i prestigla veliku prednost Bešiktaša (61:60). Ipak, turski "crno-beli" prave mini seriju, pa na poslednji odmor odlaze sa šest poena razlike.

Poslednja deonica krenula je potpuno naopako za Hemofarm. Vrščani nisu imali rešenje u napadu, a Bešiktaš je na drugoj srtrani radio šta je hteo. Trojkama Erdena i Ajversona, uz odličnu igru Majra Četmena i Australijanca Ogilvija, Bešiktaš stiže do najveće prednosti na meču, plus 17.

Hemofarm kao da se budi iz zimskog sna i sportski bezobraznom igrom kreće da topi veliku prednost domaće ekipe. Odličan šut za tri poena u poslednjoj četvrtini i odlična odbrana na ključnim igračima Bešiktaša omogućili su Vrščanima da uđu u neizvesnu završnicu.

Trojkama Borisova, Mačvana i naročito Miljana Pavkovića, Hemofarm stiže do prednosti u samom finišu meča. Turska ekipa je delovala potpuno izgubljeno, čak se i Arena utišala. Bešiktaš ima poslednji napad za produžetak, Hemofarm se loše snašao u odbrani, ali su Turci promašili dva otvorena šuta i "pilulice" odnose veliku pobedu iz Istanbula.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milan Mačvan sa 17 poena i 15 skokova, dok su po 16 poena postigli Pavković, Borisov i Mustafa Abdul-Hamid.

Bešiktaš je predvodio Endru Ogilvi sa 20 poena, dok su po 15 postigli Ajverson i Serhan Četin.

U drugom kolu, Hemofarm dočekuje francuski Asvel, dok Bešiktaš u Nemačkoj gostuje Getingenu.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво