Čitaj mi!

Ivana Raca: Nismo bile dovoljno fokusirane na meču sa SAD

Košarkašica Srbije Ivana Raca izjavila je da naš nacionalni tim nije bio dovoljno fokusiran u jutrošnjem porazu od selekcije SAD rezultatom 88:55 na meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Sidneju.

Ivana Raca je imala dobar utisak u duelu sa Amerikankama i bila među najefikasnijim igračicama srpskog tima sa devet poena i sedam skokova, a posle meča je ukratko analizirala igru tima.

"Mislim da smo dobro počele protiv SAD. Pratile smo naš plan utakmice tokom prve četvrtine. Ali u preostale tri nismo obavile naš posao na najbolji mogući način. Nismo slušale šta naš trener kaže. Nismo bile dovoljno fokusirane, onoliko koliko bi trebalo da budemo i dozvolile smo im da se odlepe već u drugoj četvrtini", izjavila je Raca, preneo je zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Ona je istakla da je mnogo naučila na SP u Sidneju.

"Ovo je velika škola za nas mlađe igračice, posebno za mene jer mi je ovo prvo veliko takmičenje. Odavde nosim utisak da u svakoj utakmici moraš da daš sve od sebe, da uvek budeš na sto posto svojih mogućnosti, da budeš strpljiv. I da uvek slušamo našeg trenera, jer ona je uvek u pravu", istakla je Raca.