Читај ми!

Американке зауставиле кошаркашице Србије у четвртфиналу

Кошаркашице Србије нису успеле да пруже снажнији отпор селекцији Америке која је потврдила улогу фаворита славивши са 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15) у четвртфиналу Светског првенства у Аустралији. Подмлађени састав Марине Маљковић успео је да пружи равноправан отпор супарницама само у првом делу меча.

Кошаркашице Србије су одлично ушле у меч са Американкама и пружале равноправан отпор све до самог финиша прве четвртине па се учинило да могу приредити својеврсно изненађење са тимом који је на путука освајању четврте титуле.

Ипак Американке потом преузимају иницијативу, а наше младе кошаркашице посустају па у у последња четири минута првог полувремена нису постигле ни кош и супарнице су практићно преломиле меч.

Серијом 12:0 селекција САД је затворила полувремене и на велики одмор отишла са 50:33.

У наставку изабранице Марине Маљковић нису успеле да постигну погодак чак пет минута а Американке су дошле до убедљиве предности и практично већ добиле меч.

Американке су потврдиле улогу фаворита за освајање четврте титуле светских првака, а подмлађени тим Србије је успео да оствари ласман међу осам најбољих екипа на свету.

Андерсон је поново била најбоља у нашој репрезентацији. Овога пута је постигла 14 поена, уз седам асистенција и пет скокова. Двоцифрена је била још Јована Ногић са 11 поена и пет ухваћених лопти. Најбољу партију на првенству пружила је Мина Ђорђевић (осам поена), док је добар утисак са девет поена и седам скокова оставила и Ивана Раца.

Американке је предводила Келси Плам са 17 поена. Распуцала се када је све већ било решено, с озбиром да је у првом полувремену постигла свега четири поена. Уз њу су двоцифрене биле Аџа Вилсон са 15 и Алиса Томас са 13 поена, али и чак 14 скокова.

Селекција САД ће у полуфиналу играти са бољим из дуела Порторика и Канаде.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи