Читај ми!

Košarkašice Srbije poklekle pred timom Kanade

Reprezentativke Srbije poražene su od selekcije Kanade sa 60:67 (16:15, 12:23, 13:16, 19:13) u prvom meču grupe B na Svetskom prvenstvu u Sportskom centru Olimpijskog parka u Sidneju. Podmlađeni tim legendarne selektorke Marine Maljković, uprkos porazu, dobrom igrom pokazao je da ima velike šanse da u nastavku nadmetanja izbori plasman u nastavak takmičenja.

Aktuelne šampionke Evrope, košarkašice Srbije, dobro su počele prvi meč na prvenstvu i u ravnopravnom nadmetanju dobile prvu četvrtinu sa jednim poenom prednosti.

Kanađanke u nastavku preuzimaju inicijaticu i u drugoj četvrtini osvajaju ubednjivu dvovifrenu prednost sa kojom su otišle na poluvreme.

U drugom poluvremenu srpske košarkašice su uspele da pruže ravnopravan otpor suparnicama, pa i da preuzmu inicijativu u završnici meča ali su uspele samo da imanje prednost Kanađanki koje su na kraju slavile pobedu.

Pobednički tim u efikasnosti je predvodila Kejla Aleksander sa 13 postignutih poena, a košarkašice Srbije Andersonova i Krajišnik su bile najefikasnije na meču sa 18 i 17 poena ali im je to slaba uteha.

Naredni rival Srbiji u drugom kolu biće selekcija Japana, a utakmica će se igrati od 04.00 sata u petak. 

Sistem takmičenja je takav da su ekipe podeljene u dve grupe po šest timova, od kojih po četiri najbolje plasirane ekipe prolaze u četvrtfinale.

Naš tim se takmiči u grupi B sa ekipama Francuske, Japana, Malija, Kanade i domaćina Australije.

U grupi A su Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Portoriko, Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Četvrtfinala su na programu 29. septembra, polufinala dan kasnije, a finale i utakmica za bronzu igraće se 1. oktobra.

Titulu prvaka sveta brane košarkašice Amerike koja se smatraju velikim favoritom i pokušaće da osvoje i četvrtu uzastopnu svetsku titulu, a u prvom meču su ubedljivo nadigrale selekciju Belgije sa 87:72.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво