Читај ми!

Novi spektakl pod obručima, Srbija protiv Turske u Istanbulu

Košarkaši Srbije igraju protiv Turske meč šestog kola Grupe I Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Duel počinje u 19.00. Tok meča pratite na našem portalu.

Nakon veličanstvene pobede u punoj Areni protiv Grčke, pred reprezentativcima Srbije je novi izazov - duel sa Turskom u Instanbulu. Iperativ pobede imaju obe ekipe ukoliko žele da zadrže šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.

Trenutno obe ekipe imaju po sedam podovo i nalaze se na četvrtom i petom mestu na tabeli. Sa pobedom manje u odnosu na drugoplasiranu Grčku i trećepasiranu Belgiju. Velika "gužva" na tabeli dodatno povećava ulog današnjeg meča. Pogotovo što se u drugom današnjem duelu sastaju upravo Grčka i Belgija.

Turska je u predhodnom meču ubedljivo poražena od Letonije - 111:85Naša selekcija je posle velike borbe i spektakla uspela da posle produžetka savlada selekciju Grčke rezultatom 100:94.

Sjajna vest dolazi iz našeg tabora. Vasilije Micić, glavni organizator igre naše selekcije, ponovo je u stroju nakon povrede u duelu sa Grcima. Micić se nalazi na spisku selekora Pešića za današnjei meč.

Pešić je podvukao da Srbija ne sme olako da prima poene kao protiv Grčke.

"Mi smo do sada odigrali tri utakmice u gostima, protiv Slovenije i dve na Superkupu u Nemačkoj, što nam daje određenu prednost po pitanju adaptacije na gostujući teren. Ipak, ovo je sada zvanična utakmica, kvalifikaciona i u kojoj nema ispravke. Mi smo imali malo problema u utakmci sa Grčkom, gde smo previše poena primili iz tranzicije, to ovde moramo da pokušamo da ispravimo."

"To je naš prvi zadatak protiv atletske ekipe kakva je Turska. Oni će biti nošeni sigurno sjajnom publikom, a na nama je da po svaku cenu smanjimo broj poena koji će oni dati iz tranzicije", zaključio je selektor Srbije.

Duel između Srbije i Turske igra se u Istanbulu sa početkom u 19.00. Tok susreta pratite na našem portalu.

Tabela Grupe A, posle pet odigranih kola:
Letonija 4/1
Grčka 3/2
Belgija 3/2
Srbija 2/3
Turska 2/3
Velika Britanija 1/4 

Prve tri ekipe će se plasirati na Svetsko prvenstvo. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво