Читај ми!

Много муке против Грчке, Јокић водио "орлове" до тријумфа после продужетка

Предвођена најбољим играчем НБА лиге Николом Јокићем, Србија је у препуној Арени савладала екипу Грчке после продужетка 100:94. Јанис Адетокумбо убацио 40 поена, али није успео да спречи победу "орлова", који остају у конкуренцији за пласман на Мундобаскет. Једина лоша ствар на мечу је повреда скочног зглоба Васе Мицића.

Очекивао се спектакл у кошаркашкој утакмици Србије и Грчке, а добили смо много више од тога - одличну кошарку, дуел два фантастична играча, продужетак и на крају тријумф "орлова".

Србија је била бољи противник од Грчке, имала предност на својој страни у већем делу сусрета, али је упорну Грчку морала да преломи тек у додатних пет минута - 100:94.

Меч у препуној "Штарк арени" обележио је дуел последњих освајача МВП награде у НБА лиги, Николе Јокића и Јаниса Адетокумба, а иако је грчки кошаркаш на крају имао бољи кошгетерски учинак, српски Џокер се на крају радовао победи.

Србија је одлично ушла у меч и у првој четвртини убацили противнику 31 поен. Сви су били расположени у нападу, али је одбрана заказала, па су Грци често долазили до лаких поена, нарочито браћа Адетокумбо.

Велики проблем за Србију и селектора Пешића је повреда Василија Мицића, који је у финишу првог полувремена доживео дисторзију скочног зглоба и засада није познато колико ће одсуствовати са терена.

Екипа Светислава Пешића није успела у првом полувремену да дође до двоцифрене предности, али јесте на средини треће деонице - 60:50.

Ипак, сваки пут када су "орлови" помислили да су се "одлепили", па можда и преломили меч, Грчка се враћала у живот и поново уносила неизвесност.

Србија је водила и током последње деонице, али су Грци у самом финишу везали три тројке и искористили нешто лошије извођење слободних бацања српског тима у тим тренуцима и изборили продужетак.

У додатних пет минута Јокић је упалио моторе и на његовим крилима, али и захваљујући одличној одбрани, Србија је дошла до изуетно значајне победе.

Никола Јокић је био најбољи у српском тиму, али је поред поена организовао игру, делио лопте, долазио до важних скокова. Џокер је меч завршио са 29 поена, 8 скокова и 6 асистенција.

Сличан учинак, али уз 11 поена више, имао је и Јанис Адетокумбо, али са 10 минута више на терену.

Мицићева повреда условила је и већу минутажу Огњена Јарамаза, коју је искористио на најбољи могући начин - убацио је 15 поена, укључујући три тројке, а значајан допринос дао је и у одбрани.

Већ пословично, користан је био Никола Калинић, који је био свеприсутан, иако није убацио много поена. Одличну ролу одиграо је и Никола Милутинов, који је био права снага под оба коша, нарочито што се то дешавало док је Јокић био ван игре.

Захваљујући тријумфу против Грчке, Србија је задржала шансе да се у наставку квалификација бори за пласман на Светско првенство наредне године, а истовремено је направила добру увертиру пред Европско првенство које почиње 1. септембра.

Пре тога, "орлови" треба да одиграју још један дуел квалификација, и то у недељу у Турској.

Летонија је прва на табели са скором 4-1, Грчка и Белгија имају 3-2, Србија и Турска 2-3, док је Велика Британија последња са 1-4. 

Србија: Давидовац, Маринковић 9, Калинић 6 (6 ск, 7 ас), Лучић 14, Добрић 1, Ристић, Јокић 29 (8 ск, 6 ас), Јагодић-Куриџа, Мицић 9, Гудурић 5, Јарамаз 15, Милутинов 12.

Грчка: Ј. Адетокумбо 40 (8 ск, 6 ас), Калатес 5, Дорси, 16, Ларенцакис, Папаниколау 8, Аграванис 5, К. Адетокумбо 6, Т. Адетокумбо 12, Бохоридис, Каселакис, Лунцис, Слукас 2.  

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво