Читај ми!

Dončić predvodio Dalas do izjednačenja sa Finiksom

Slovenački košarkaš Luka Dončić nastavio je seriju odličnih igara predvodeći tim Dalasa u ubedljivoj pobedi nad Finiksom sa 113:86 čime su došli do izjednačenja na 3:3 u pobedama u polufinalnoj seriji.

Tim Dalasa je ponovo iskoristio prednost domaćeg terena i došao do izjednačenja u pobedama pa će se pobednik u seriji znati tek posle majstorice u sedmoj utakmici koja će se igrati za tri dana u Finiksu.

Početak sinoćnog meča nije nagoveštavao ubedljivu pobedu domaćina jer su gosti poveli na startu ali je Dalas uspeo da načini rezultatski preokret i na poluvreme ode sa značajnom dvocifrenom prednošću.

U nastavku se ni u jednom momentu nije postavljalo pitanje pobednika jer je na terenu dominirao za igru izuzetno raspoloćeni Luka Dončić.

Utakmicu je završio kao najefikasniji igrač meča sa 33 poena, tome je pridodao još 13 skokova, a falile su mu i dve asistencije za trostruki dvocifren učinak.

Imao je odličnu podršku saigrača od Redžija Buloka koji je ubacio 19 poena, Džejlena Bransona sa 18 i Spenser Dinvidija koji je dodao 15 poena do Bobana Marjanovića koji je u igri proveo samo dva minuta ali je uspeo da se upiše u listu strelaca sa dva pogotka sa linije slobodnih bacanja.

U poraženom timu najefikasniji je bio Deandre Ejton sa 21 poenom i 11 skokova, a Devin Buker i Kris Pol nisu bili uobičajeno efikasni.

Buker je ubacio 19 poena, podelio tri asistencije i uhvatio osam lopti, dok je Pol uz 13 poena zabeležio još dva skoka i četiri asitencije.

Za tri dana u Finiksu igraće se odlučujući meč u seriji, a u prvoj sinoć igranoj utakmici košarkaši Majamija pobedili su Filadelfiju sa 99:90 na gostovanju i sa 4:2 u pobedama plasirali se u finale Istočne konferencije.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара