Čitaj mi!

Pokuševski za RTS: Ključna je timska igra

Mladi Beograđanin Aleksej Pokuševski postao je član NBA tima Oklahoma siti u decembru i za tako kratko vreme uspeo je da impresionira ljubitelje košarke. I noćas je oborio rekord Serža Ibake sa šest blokada. Toronto je ipak porazio Oklahomu sa 112:106.

Pokuševski je u igri proveo 28 i po minuta i meč završio sa osam poena uz sedam skokova i pet asistencija.

"Pa, mogla je biti i pobeda... Malo sam potresen što smo izgubili, ali imamo ubrzo susret s  Vašingtonom koji je u dobrom ritmu, pa moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu. Da naučimo iz nje i da krenemo dalje. Bila je teška utakmica, imali smo dobrih i loših momenata, na kraju smo izgubili, ali mislim da smo se dobro borili ", konstatovao je Pokuševski.

Kako posle igranja evropske košarke ide prilagođavanje atmosferi u Oklahomi?

"Sve je super. Ljudi iz kluba su uvek tu da mi pomognu. Mnogo mi je lakše, sve se bolje osećam i na terenu i van njega."

Trener ima puno poverenja u tebe, dao ti je odličnu minutažu, i pohvalio te, ne samo zbog efikasnosti već i za timsku igru.

"Da. Prvo je najvažnija borba i trud na terenu, a posle toga dolazi sve drugo, sve ono što treba da radi jedan mlad igrač."

Pokuševski je rekao da se povremeno čuje s Bogdanovićem ali da nema puno kontakata sa igračima zbog korone. Zahvalio je svim navijačima na podršci koju dobija iz Srbije.

Naredni meč Oklahoma će igrati u glavnom gradu Amerike u ponedeljak uveče protiv Vašingtona.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">