Dalas i Dončić nastavili pobedničku seruju i sa Jutom

Košarkaši Dalasa nadigrali su vodeću Jutu sa 111:103 na svom terenu, a opet ih je predvodio za igru raspoloženi Luka Dončić. Srpski internacionalac Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Dalas je sigurnom igrom došao do pete pobede u nizu i nastavio da konkuriše Portlandu u borbi za šesto mesto Zapadne konferencije koje vodi u direktni plasman u plej-of NBA lige.

Luka Dončić je nastavio sjajnu seriju igara završivši meč kao najefikasniji igrač sa postignutih 31 poenom uz devet skokova i osam asistencija.

Odlično su ga pratili Dorijan Fini-Smit sa 23 poena, Džejeln Branson sa 20 i Džoš Ričardson sa 17 poena.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Majk Konli sa 28 poena, Rudi Gober je uz 14 poena imao i 15 skokova ali je Juta uspela samo u finalnoj četvrtini da pruži ravnopravan otpor raspoloženom timu Dalasa.

Najslabije plasirani tim Istočne konferencije Detroit priredio je svijevrsno iznenađenje i na gostovanju nadigrao Oklahomu sa čak 132:108 iako je mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski odigrao još jedan dobar meč i bio najefikasniji u svom timu.

Na Istoku je vodeći Bruklin kao domaćin savladao Njujork sa 114:112 i vratio se na pobednički kolosek iako su bez Kevina Durenta i Džejmsa Hardena.

Džejms Harden se u tim vratio posle jedne utakmice pauze ali je u igri izdržao samo četiri minuta tokom kojih je imao jedan skok i tri asistencije. 

Ulogu vođe tima preuzeo je Kajri Irving koji je meč završio sa čak 40 postignutih poena. Drugi po efikasnosti je bio Džef Grin sa 23 postignuta poena ali su njegovi koševi na 3.7 sekundi pre kraja doneli pobedu domaćinima.

U timu Njujorka najefikasniji su bili Ar Džej Beret sa 22 i Redži Bulok sa 21 postignutim poenom.

Iako su gosti iz Njujorka dobro ušli u meč i poveli, domaćini su uspeli da načine preokret i meč uvedu u neizvesnu završnicu iz koje su izašli kao slavljenici koji su ojačali vodeću poziciju.

Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:

Bruklin - Njujork 114:112
Dalas - Juta 111:103
Minesota - Sakramento 116:106
Oklahoma - Detroit 108 - 132
San Antonio - Klivlend 101:125
Toronto - Vašington 103:101
Hjuston - Finiks 130:133

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво