Читај ми!

Lokomotiva nadigrala Uniks i izborila majstoricu

Košarkaši Lokomotive savladali su Uniks sa 86:74 u drugom meču četvrtfinala Evrokupa. Polufinalistu će odlučiti treća utakmica koja se igra 31. marta u Kazanju.

Lokomotiva je na svom terenu ostvarila pobedu protiv Uniksa i izborila majstoricu koja će odlučiti polufinalistu. U prvom meču Uniks je slavio rezultatom 94:88. Gost je imao snage za prvu četvrtinu. Potom je domaćin preuzeo kontrolu igre u svoje ruke i pobednik nije dolazio u pitanje do kraja meča. Uniks je pokušao u poslednjem periodu prišao na minus osam, ali to je bilo sve što je uspeo na ovom meču.

Neizvesno je bilo u prvoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvu, a najveća prednost iznosila je četiri poena. Na kraju Uniks je sa poenom prednosti otišao na pauzu - 20:19.

Sjajna odbrana Lokomotive u drugoj četvrtini dovela je do toga da domaćin stekne osetnu prednost. Uniks nije imao rešenja u napadu pa je Lokomotiva stigla do plus 15 - 40:25. Do kraja poluvremena domaći su uspeli da održe prednost i na odmor odu pri rezultatu 45:31.

Lokomotiva je nastavila da lomi protivnika i u trećoj četvrtini. Brzo je došla do plus 21 - 55:34. Potom je domaćin održavao prednost. Uniksu ništa nije polazilo za rukom, ređale su se greške, promašeno je nekoliko otvorenih šuteva, što je olakšalo posao domaćinu. Do kraja perioda Unik je uspeo da spusti predost protivnika na minus 16 - 67:51.

 

Gost je rešio da skupo proda svoju kožu. Posle tri minuta u posledem periodu Uniks je prišao na minus osam - 69:61. Međutim, Unikiks nije imao snage za više. Lokomotiva je brzo vratila dvoifrenu prednost i meč rešila u svoju korist - 86:74.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vilijams-Gos sa 25 poena, njega je pratio Kalnietis sa 23. Kuzminskas je dodao 15. U ekipi Uniksa Smit je ubacio 20 poena, Vajt 13, a Braun 11 uz isto toliko skokova.

Odlučujući meč ove dve ekipe igrase 31. marta u Kazanju.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво