Читај ми!

Filipovski: Srećan sam što smo probili led

Novi trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski bio je prezadovoljan pobedom i igrom svog tima sa Zadrom, na svom debiju na klupi crno-belih. Posebno je istakao timsku igru i dobar pristup duelu.

Košarkaši Partizana savladali su Zadar sa 78:63, u utakmici šestog kola regionalne lige, a slovenački strateg je posle meča naglasio da je savladan vrlo neugodan rival.

"Normalno da sam vrlo zadovoljan i srećan što smo pobedili vrlo, vrlo neugodnu ekipu Zadra, koja je igrala sa velikom energijom. Imaju veliku širinu u napadu, teraju te na fundamente igre u odbrani", rekao je Filipovski.

Filipovski je ukratko analizirao utakmicu konstatujući da se njegov tim morao mnogo prilagođavati velikim promenama koje su se dešavale u taktici suparnika.

"Danas se kretala utakmica i ekipa mora da bude fleksibilna. Imali smo problema sa faulovima visokih igrača. Oni su menjali i odbranu i napad, pa smo morali da reagujemo, tako da smo na kraju uspeli da podelimo minute i da rasteretimo visoke igrače, koji su danas imali dosta faulova. Svaka utakmica je svet za sebe, pa tako i ova", zaključio je 46-godišnji strateg. 

Posebno je pohvalio svoj tim i istakao značaj timske igre. 

"Pohvalio bih ekipu za borbenost, pristup i timsku igru. Moram da pohvalim ekipu, jer smo trenirali dobro i nije bilo lako izvući energiju. Mislim da je ovo bilo dobro. Dali smo sve od sebe i srećan smo što smo probili led", zaključio je Filipovski.

Partizan trenutno u ABA ligi ima skor 3-3, a u sredu ga očekuje gostovanje Veneciji u šestoj rundi Evrokupa.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије