Читај ми!

Филиповски дебитовао победом, Партизан тројкама сломио отпор Задрана

Кошаркаши Партизана савладали су Задар са 78:63, у утакмици шестог кола регионалне лиге. Сашо Филиповски победом дебитовао на клупи црно-белих, који су отпор портивника сломили тројкама у другом полувремену.

Много теже него што то резултат показује, црно-бели су стигли до трећег тријумфа у АБА лиги. Сашо Филиповски први пут је седео на клупи Партизана, који је на крају убедљиво савладао екипу Задра са 78:63.

Није се видела нека драстична промена у игри црно-белих, што је можда и очекивано с обзором на чињеницу да је словеначки тренер одрадио тек неколико тренинга са екипом.

Ипак, гости су на Новом Београду одирали лош меч, направили 19 изгубљених лопти, што је, уз одличан шут црно-белих за три поена (12/21), одлучило питање победника.

Партизан је водио током целог меча, док је Задар у само пар наврата успео да дође до минималног вођства.

Новица Величковић одлично је почео меч, убацио седам поена, па је Партизан стекао почетну предност. Задрани су изгубили много лопти, црно-бели дошли до неколико офанзивник скокова и до вођства на крају прве деонице 19:16.

Успели су изабраници Вељка Мршића да дођу до вођства 25:24, али је тројку узвратио Томас. У тим тренуцима оддличан је био Никола Јанковић, који је био први играч са двоцифреним бројем поена. Поенима Онуакуа Задар на полувреме одлази са минус четири поена - 38:34.

На почетку другог полувремена виђено је мало поена. Црно-бели су брзо испунили бонус и то фауловима у нападу, док су Задрани наставили да губе лопте. Гости су још једном пришли на "пола коша", али тројкама Дангубића и Пејџа Партизан одлази на плус десет - 60:50 после три четвртине.

Последњи покушај да се врате у меч гости су имали почењтком последње деонице. После неспортске личне грешке Дангубића, прилазе на минус четири, али Немања Гордић цезује две тројке, враћа плус десет, а црно-бели су до краја још и увећали разлику.

Дангубић (без промашаја из игре) и Јанковић били су најефикаснији у тиму Партизана са по 15 постигнутих поена, Гордић је додао 11, а Величковић 10.

У тиму Задра по 13 су постигли Онуаку и Мавра.

Партизан је забележио трећи тријумф у регионалној лиги, уз три остварена пораза, док гости имају учинак од једне победе и пет пораза.

АБА лига, шесто коло:

Петак:

Борац - Мега 83:97

Субота:

Крка - Морнар 74:84

Партизан - Задар 78:63

ФМП - Цедевита Олимпија (одложено)

Будућност - Игокеа (одложено)

Недеља:

Приморска - Црвена звезда (17.00)

Сплит - Цибона (21.00)

Табела:

1. Црвена звезда 5-0
2. Мега 4-2
3. Морнар 4-1
4. Партизан 3-3
5. Игокеа 4-1
6. Будућност 4-0
7. Цедевита Олимпија 3-1
8. ФМП 2-3
9. Задар 1-5
10. Цибона 2-3
11. Сплит 2-3
12. Крка 1-5
13. Борац 1-4
14. Приморска 0-5

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво