Bubašvabe, očajni uslovi i hrana - Da li su NBA igrači razmaženi ili Diznilend nije onakav kakvim ga zamišljamo?

NBA igrači nalaze se u Orlandu, u Diznijevom kompleksu, gde će u takozvanom "mehuru" završtiti sezonu i provesti narednih par meseci. Veliki broj košarkaša požalio se na uslove na Floridi, jer hrana, higijena i smeštaj nisu na zadovoljavajućem nivou. Da li su najbolji košarkaši na svetu previše razmaženi, ili Diznilend nije onakav kakvim ga svi zamišljaju?

Tek dva ili tri dana NBA košarkaši proveli su u Diznijevom kompleksu u Orlandu, gde će se odigrati završetak NBA sezone.

Prema onome što možemo videti na društvenim mrežama i njihovim profilima na istim, biće to najduža dva meseca u njihovim karijerama.

Brojni igrači požalili su se na uslove smeštaja, hranu, higijenu i generalno "šrktarenje", a opet, bilo je i onih koji su rekli da nisu "toliko razmaženi" i da je situacija u Orlandu "onakva kakvom želiš da je vidiš".

Nakon sastanka komesara lige Adama Silvera, predstavnika unije košarkaša, kao i vlasnika i generalnih menadžera timova, doneta je odluka da se sezona nastavi na Floridi, u kako se navodilo, ekskluzivnom kompleksu.

"Volt Dizni" kompleks u Orlandu predstavljen je NBA ligi kao jedno od najboljih i najefikasnijih rešenja za novonastalu situaciju izazvanu koronavirusom.  

Iako je u poslednje vreme Florida postala jedno od žarište koronavirusa u SAD, timovi su doputovali u Orlando i prilagođavaju se na ono što ih čeka u narednom periodu.

Jedna od glavnih kritika NBA košarkaša odnosila se na sobe i hrane. Iako su očekivali luksuzni smeštaj poput onih iz hotela sa maksimalnim brojem zvezdica, košarkaši su se smestili u "veoma jednostavne i skromne sobe, poput onih na ekskurziji", neimenovani košarkaš je naveo I-Es-Pi-Enu.

Sudeći prema navodima brojnih košarkaša, hrana može biti ogroman problem. Veliki broj igrača kritikovao je količinu i kvalitet hrane koja im se dostavlja za doručak, ručak i večeru, a neki od njih, poput Džoela Embida, zvezde Filadelfije, naveli su da će uz ovakav režim "smršati i do 20 kilograma".

Novopečeni član Lejkersa Džej-Ar-Smit, u Instagram lajvu kritikovao je uslove u kojima je smešten i obrok koji je dobio. Smit je pokazivao hranu, govorio da čak prvobitno nije dobio ćebe na svom krevetu. Nakon nekog vremena, Smit je morao da prekine emitovanje, po naređenju NBA lige, jer previše detalja otkriva javnosti.

Član Memfisa Tajus Džons, podelio je sliku bubašvabe iz svoje sobe, dok je nekoliko košarkaša izrazilo nezadovoljstvo sredstvima za higijenu.

NBA zvezde probleme nalaze i u tehnici, pa je Pi-Džej Taker, igrač Hjustona, zatražio od sponzora (Samsunga), novi i veći televizor u svojoj sobi. Taker će, uz brojne saigrače i članove ostalih timova, veći deo slobodnog vremena provesti igrajući virtuelne igre, koje će prenositi na društvenim mrežama.

Ipak, nisu svi košarkaši u "mehuru" nezadovoljni i ne pokušavaju svi da iznutra unište ovaj projekat. Pojedinci poput Dža Morenta iz redova Memfisa, kao i Patrika Beverlija iz Klipersa, rekli su da je smeštaj zadovoljavajući i da su ostali "razmaženi".

"Nisam rođen sa srebrnom kašikom. Moja hrana je dobra, moja soba je dobra. Čujem da se ostali žale, ali ja ne", rekao je Morent.

Beverli je izjavio da razume situaciju u kojoj se svi nalaze, ali da "svako od 'mehura' može da napravi ono šta želi i da ga gleda onako kako želi".

Veliki znak pitanja jeste disciplina u "mehuru" u Orlandu. NBA liga dostavila je svakom timu detaljno uređena pravila ponašanja na 113 strana, ali nekoliko američkih medija navodi da će biti veoma teško naterati svakog igrača da ta pravila poštuje.

Očigledno da na brojnim stvarima u Diznijevom kompleksu mora da se poradi. Najavljeno je da će se nekoliko restorana uključiti u ovaj NBA program, kako bi pomogli u ishrani profesionalnih sportista. 

"Pored koronavirusa, jedan od razloga zbog čega je za nastavak NBA lige određen 30. a ne 3. jul, jesu ovakve situacije, na kojima će se poraditi, kako bi se svaki problem rešio", navode brojni mediji u SAD.

NBA liga nastavlja se 30. jula, a timovi su već počeli sa treninzima. Svaka ekipa imaće "svoj" teren, odnosno teren sa svojim bojama i obeležjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво