Наставак НБА сезоне - дупли опрез и стони тенис у синглу

Прекинута сезона у НБА лиге биће настављена 30. јула, правила понашања у Орланду су до детаља уређења, а тимови су ух добили у упутству на 113 страна.

Руководство НБА је у срадањи са еминентним америчким лекарима сачинило опширна упутства за понашање у ”мехуру” који ће се формирати на простору ”Дизнијевог света” у Орланду.

У том документу постоји пуно очекиваних одредби, али и пар врло интересантних.

Наиме, сви играчи ће морати да носе енергетске наруквице, које ће имати вишеструку улогу и служиће као кључ од собе у једном од три хотела у комплексу, али и као улазница за теситрање и медицинске протоколе, који ће бити и више него чести и редовни.

Поред тога, играчима ће на располагању бити фризер, берберин, козметичар, соба за видео игре, као и столови за стони тенис, који ће пак смети да се игра само у ”синглу” и то уз поштовање социјалне дистанце.

Делегација сваког тима бројаће максимално 35 чланова, играчи и први ред на клупи неће али они коју буду седели у другом реду мораће да носе маске. Суштински, дозвољен је и излазак из граница кампуса, али који ће са собом повлачити и обавезни боравак у карантину. 

До детаља, у минут, одређени су и термини оброка, одласка на тренинг, враћања у хотел... Поред тога што ће лопте бити дезинфиковане, играчи имају обавезу туширања пре и после тренинга.

Очигледно је да су у НБА веома озбиљно схватили ризик, али и показали оргомну жељу да се упркос свему сезона заврши - на терену.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво