Ako bude sedme utakmice u NBA finalu, ona će se igrati 12. oktobra

Sezona u NBA ligi će se najverovatnije nastaviti 31. jula, domaćin će biti Orlando u formatu sa 22 tima, a prema planu odigravanja utakmica poslednji dan NBA finala, odnosno eventualna sedma utakmica igrala bi se 12. oktobra.

Kako prenosi ”I-Es-Pi-En”, očekuje se da će komesar Adam Silver sa takvim predlogom izaći u četvrtak na novi, ključni sastanak sa Upravnim odborom i vlasnicima timova.

Iz toga proističe da će NBA draft i prelazni rok (free agency) biti održani u preosatalim danima oktobra tim redosledom nakon što se sezona okonča. 

Dodaje se da NBA i asocijacija igrača još uvek razgovaraju o samom formatu, a liga još uvek ima prostora da manevriše i diskutuje o strukturi ideja za povratak takmičenja.

Za izglasavanje odluke na sutrašnjem sastanku predstavnika 30 franšiza potrebno je tri četvrtine glasova, odnosno 23 glasa, što prema očekivanjima i saznanjima američkih kolega neće biti problem, već će Odbor ”aminovati” predloge i preporuke komesara Silvera.

Kako što smo nedavno pisali, najizvesniji format za nastavak sezone obuhvatiće utakmice regularne sezone, plej-in i plej-of utakmice za 16 timova koji trenutno zauzimaju pozicije koje vode u doigravanja, uz još šest timova koji imaju šansu da u preostalih šest utakmica regularnog dela dođu do osmog mesta.

U tu grupu spadaju Nju Orleans, Portland, San Antonio, Sakramento, Finiks i Vašington, kao jedini predstavnik Istoka.