Ako se bude vraćala, NBA će se vratiti u Orlandu

Ukoliko se sezona u NBA ligi bude ponovo pokrenula, mesto za odigravanje preostalih mečeva gotovo izvesno biće Orlando, tačnije kompleks ”Diznijev svet” u tom gradu. Klubovi bi oko 1. juna trebalo da dobiju detaljnija uputstva o povratku i dozvolu lige da vraćaju igrače u pogon.

To prenose novinari američkog Atletika Šems Čaranija i Sem Amik, Orlando je veliki favorit da ugosti NBA timove ako se sezona bude ponovo pokrenula.

Iako su kandidaturu istakli Las Vegas i naposletku Hjuston, koji se za sport otvara 31. maja, grad na Floridi je najbliži dobijanju domaćinstva.

”Disney World” je već partner NBA lige, a za razliku od ostalih pomenutih lokacija ima sve neophodno na jednom mestu - dvorane, sale za trening i smeštajne kapacitete. A što je najvažnije, može da omogući formiranje tzv. mehura, odnosno potpunu izolovanost učesnika od spoljnog sveta.

Uz to, Florida kao savezna država dobro stoji kada je reč o broju zaraženih i umrlih od kovida 19, po čemu je na dobrom dnu u Sjedinjenim Državama. Takođe, prošle nedelje guverner Ron Desantis rekao je da su svi sportovi dobrodošli na Floridu. 

Podsetimo, nakon razgovora prošle srede sa upravnim odborom i vlasnicima klubova, kojim je preovladavao optimizam, komesar NBA lige je najavio donošenje konačne odluke tokom juna meseca.

Kasnije večeras, I-Es-Pi-En je preneo da će klubovi oko 1. juna dobiti detljana upustva i protokole za povratak, kao i dozvolu lige da počnu sa okupljanjem igrača, među kojima su neki i van SAD. 

U sklopu ovih mera ka normalizaciji rada, najvažnija je dozvola da se ponovo rade grupni treninzi i vrati tzv. kontakt igra.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара