NBA liga pomaže ugroženima prodajom posebnih maski

Američka profesionalna košarkaška liga pokrenula je akciju prodaje zaštitnih maski sa grbovima svih timova. Maske će se prodavati preko sajta lige, a sva sredstva će biti donirana zajednicama na koje je najnepovoljnije uticala pandemija virusa.

Zemlja sa najviše obolelih i preminulih su SAD, sa preko 700.000 slučajeva obolelih od kovida 19 i 37.158 smrtnih ishoda, a nba liga je pokrenula novu humanitarnu akciju sa ciljem pomoći najugroženijima.

"Kao globalni brend moramo da igramo ulogu u smanjivanju posledica pandemije koronavirusa tako što ćemo pratiti instrukcije zdravstvenih radnika o pokrivanju nosa i usta tokom boravka na javnim mestima. Putem našeg novog proizvoda, NBA i VNBA će pomagati zajednicama širom SAD", izjavila je Keti Berens, predsecnica NBA za društvenu odgovornost.

Maske će se prodavati na komad ili u kompletima od po tri komada.

Takmičenje u NBA ligi je prekinuto 12. marta kada je utvrđeno da je centar Jute Rudi Gober pozitivan na koronavirus. Prekid sezone je već doneo brojne organizacione i finansijske probleme klubovima i samim igračima koji su najnovijom odlukom ostali bez četvrtine ranije dogovorenih primanja.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије