Hjustonu produžetak i derbi večeri protiv Bostona

Derbi večeri u NBA ligi odigran je u Bostonu,gde je posle velike drame i produžetka Hjuston došao do pobede od poena razlike - 111:110.

Sa novim konceptom bez centra, "Rakete" iz Teksasa došle su do nove pobede, veoma važne u borbi za što bolju poziciju pred plej-of Zapadne konferencije.

U bostonskom "Ti-Di Gardenu" pobeđena je domaća ekipa Bostona, koja je do dodatnih pet minuta došla na snalažljiv, ali i srećan način.

Naime, na pet sekundi pre kraja i minusa od 104:101, Tejtum je namerno promašio slobodno bacanje, a lopta je posle malo odbijanja nekako došla u ruke Džejlena Brauna, koji je pogodio šut za tri poena i odveo meč u dodatnih pet minuta (104:104).

Tamo je viđena rezultatska klackalica i nekoliko neverovatnih poteza najboljeg igrača utakmice Rasela Vestbruka, a pri rezultatu 111:110 za goste iz Hjustona, Braun je ponovo imao loptu u rukama i šut da ovoga puta donese pobedu svom timu, ali njegov "step-bek" pokušaj sa vrha kapice nije bio dovoljno dobar, te je ekipa Majka Dantonija došla do 39. trijumfa u sezoni.

Spektakularni Vestrbuk bio je najefikasniji akter meča sa 41 postignutim poenom, uz osam skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i 60% šuta iz igre (16/27). 

Harden je dodao "svega" 21 poen, a jedini dvocifreni pored njih bio je Kovington sa 16.

U poraženom sastavu Bostona, novo sjajno izdanje Džejsona Tejtuma, koji je meč završio sa 32 poena i 13 skokova. Smart je dodao 26, a "heroj i tragičar" Braun je na kraju imao 22 poena.

Ostali rezultati:

Atlanta - Portland 129:117
Majami - Bruklin 116:113
Klivlend - Indijana 104:113
Memfis - L.A. Lejkers 105:88
San Antonio - Orlando 114:113
Finiks - Golden Stejt 99:115

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије