Rekord Bredlija Bila

Bek Vašingtona Bredli Bil postigao je 55 poena u pobedi Milvokija nad njegovim timom sa 137:134. Mala uteha mu je činjenica da je ovo njegova druga uzastopna utakmica sa učinkom preko 50 poena čime se upisao u istoriju NBA košarke, odmah do legendarnog kobija Brajanta.

Posle dramatičnog produžetka Milvoki je na gostovanju bio bolji od Vašingtona sa 137:134, a poraženi tim je po efikasnosti predvodio Bredli Bil sa 55 postignutih poena.

Bredli Bil je i u prošlom meču dan ranije u duelu sa Čikagom imap 53 postignutih poena, pa je postao drugi igrač u NBA ligi koji je u dve utakmice uzastopce imao tako efikasan učinak.

Dosadašnji rekord držo je legendarni Kobi Brajant kome je sinoć održana komemoracija u Los Anđelesu.

Tim Bredlija Bila je izgubio obe utakmice u kojima je on postigao rekord, pa ni njemu to nije mnogo značilo dok nije čuo kome se pridružio na listi najefikasnijih.

"Oh, čoveče, to je ludilo! Nisam znao za to. Svi znamo ko je Kobi bio. Komemoracija je izazvala brojna osećanja. Posle njegove smrti shvatio sam da nije važno koliko poena postigneš, koliko puta igraš na Ol staru, zato što kad jednom i ja odem odavde više se niko neće sećati toga. Ali, sećaće se uticaja koji si ostvario na svoje igrače i ljude okolo. To je najvažnije i samo ću o tome brinuti do kraja života.", rekao je Bredli Bil.

broj komentara 0 pošalji komentar