Odgovor KK Crvena zvezda Repeši: Promašena tema i zamena teza

Košarkaški klub Crvena zvezda obratio se saopštenjem posle izlaganja trenera Budućnosti Jasmina Repeše, posle druge utakmice finala plej-ofa Jadranske lige.

U Zvezdi su iznenađeni izjavom trenera Budućnosti, koji je izjavio da nikada u karijeri nije doživeo da igra u atmosferi linča.

"KK Crvena zvezda neprijatno je iznenađen izlaganjem trenera KK Budućnost Jasmina Repeše, koji je svoju konferenciju za medije nakon druge utakmice plej-ofa ABA lige u Beogradu iskoristio da dešavanja u hali 'Aleksandar Nikolić' okarakteriše kao pokušaj linča i ponašanje za psihijatriju. KK Crvena zvezda ima dugu i ponosnu istoriju u kojoj je organizovao zahtevne i važne utakmice, među kojima je i više desetina u doigravanjima Evrolige, Evrokupa, ABA ili srpske lige", navodi se u saopštenju crveno-belih.

"Svoje izlaganje gospodin Repeša prebacio je sa poraza svog tima na ovim prostorima uvek popularan 'teren' politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije i time grubo zamenio teze u svom izlaganju. Svako može da pogreši, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umerenog čoveka kakvog ga je znala (do nedelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je neverovatno da se nije informisao oko izvesnih događaja koji su obeležili prošlogodišnju završnicu plej ofa istog ovog takmičenja", stoji u saopštenju.

"Zarad istine, ako se gospodin Repeša nije informisao, ili znao, mi kao klub smo tu da ga podsetimo šta se dešavalo prošlog proleća u Podgorici: Organizovani napad na igrače KK Crvena zvezda odmah po dolasku u hotel 'Podgorica', bacanje petardi i topovskih udara na igrače prilikom predstavljanja igrača pre početka utakmice, fizički napad na svakoga u hali ko je imao neko obeležje Crvene zvezde, organizovana skandiranja 'Ubij Cigana' i 'Četnici', bacanje svinjskih odrezaka na klupu Crvene zvezde sa namerom da se ponizi tada igrač Crvene zvezde Alen Omić, rušenje zaštitne ograde iza klupe sa igračima Crvene zvezde, predsednik kluba koji je u gledalištu stojeći pratio utakmicu van svih, bilo kakvih protokola koji postoje o organizaciji jedne utakmice i bio zasut najgrubljim uvredama, kao i članovi njegove porodice... Ima toga još što gospodin Repeša 'ne zna', ali bi nam trebalo mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve 'propuste' u prošlogodišnjem finalu plej-ofa, od dolaska delegacije KK Crvena zvezda u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo", navodi se u saopštenju Zvezde.

"KK Crvena zvezda nikada se nije slagao, niti podržavao bilo kakvo nasilje na sportskim borilištima i uvek će apelovati da sport ostane sport. I zaista ne znamo o kakvoj atmosferi linča je govorio trener KK Budućnost. Međutim, kao klub za koji navijaju milioni ljudi, nećemo dozvoliti ni da neko 'zaboravlja' pojedina dešavanja u prošlosezonskom finalu, a posebno da menja teze i 'priprema teren' za identičnu atmosferu u Podgorici, kao onu koja je viđena prošle godine na istom mestu. Niti to može da radi gospodin Repeša, a još manje pojedini 'analitički' portali finansirani od strane raznih sumnjivih izvora, koji su od ponedeljka počeli da 'podgrevaju' atmosferu 'šokirani' onim što su 'videli i doživeli' u Beogradu?", smatraju u Zvezdi.

"Zaista nam je žao ako je gospodin Repeša pretrpeo duševni i psihički bol u Beogradu, ali smatramo da je to proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman. KK Crvena zvezda kao klub za koji navijaju milioni ljudi, svestan je svoje društvene odgovornosti. Zato pozivamo brojne navijače Crvene zvezde u Crnoj Gori i Podgorici da se ponašaju fer i korektno u dvorani 'Morača', bodre našu ekipu, ujedno imajući u vidu odlične odnose sa navijačkom grupom 'Varvari' iz Podgorice", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Finalna serija ABA lige nastavlja se u sredu, kada će Budućnost u "Morači" dočekati Crvenu zvezdu, a meč počinje u 19 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво