Репеша: Линч у хали, ово нисам доживео у каријери

Тренер кошаркаша Будућности Јасмин Репеша, након убедљивог пораза од Црвене звезде (107:69) за 2:0 у финалу АБА лиге, изјавио је синоћ да никада у каријери није доживео да игра у, како је навео, "атмосфери линча" у Београду и да не види смисао борбе за титулу АБА лиге у таквом амбијенту.

"Честитао бих Звезди на доброј утакмици и више него заслуженој победи. Ипак, на мене су утисци више ванкошаркашки. Жао ми је због свих дешавања, овакав линч нисам доживео. Ради кошарке, свих нас, ово нема везе са спортом", рекао је Репеша на конференцији за медије после меча у хали "Александар Николић".

Како је рекао, чак и да се игра у Подгорици, не види смисао дуела два тима.

"Не могу да разумем да морам да бацим одело зато што је испљувано. Играо сам дерби у Болоњи у ненормалној тензији, али све то има границу. Страшно ми је криво, имам велики број пријатеља из Србије... Најблаже што се може рећи јесте психијатрија вишег крема. Ко је крив? Усташе, православци, Словенци... Ово је хистерија", у даху је говорио хрватски тренер.

Репеша каже да не жели да умањи победу Звезде и да заслужено води 2:0, али да је морао да говори како се осећа.

"Ово се не може назвати атмосфером. Било је овде свега и свачега, бомбардовања, прошле су деценије... Али сада је 2019. и овакав однос не прихватам, без обзира о коме се ради. Како сад сачекати Звезду у Подгорици? Шта да казем, осим да ћу заштитити свакога", навео је Репеша.

Он је додао да је бесмислено давати било какве коментаре на игру.

После две утакмице у Београду Црвена звезда води са 2:0 у дуелу са Будућношћу. Трећи меч игра се у среду у подгоричкој хали Морача.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво