Oglasila se i Zvezda: Sada je sve jasno

Povodom saoštenja Košarkaškog kluba Partizan NIS u kojem crno-beli iznose svoje viđenje situacije oko prelaska Petra Rakićevića u Crvenu zvezdu, oglasio se i klub sa "Malog Kalemegdana", koji poručuje da su sada stvari konačno jasne.

Klub iz Humske se u utorak ujutru oglasio povodom "slučaja Rakićević", a večiti rival nekoliko sati kasnije.

Kako se navodi u Zvezdinom saopštenju, klub izražava zadovoljstvo zato što je srpska košarkaška javnost konačno upoznata sa svim činjenicama u vezi sa transferom mladog reprezentativca Petra Rakićevića.

"KK Crvena zvezda MTS izražava zadovoljstvo što je istina u slučaju Petra Rakićevića konačno izašla na videlo, iako se zvaničnim saopštenjem po tom pitanju nismo oglašavali mi već neko drugi, nevešto pokušavajući da prikrije propuste i loš rad svoje administracije."

"Činjenica da je Petar Rakićević uredno registrovan u Košarkaškom Savezu Srbije kao igrač Crvene zvezde MTS, i da je već licenciran, kao i da ima pravo nastupa u utakmicama ABA i Evrolige, govori ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima naših košarkaških institucija, i na prvom mestu u dogovoru sa KK Metalcem iz Valjeva, a ko nije."

"Nadamo se da će ovakav rasplet pomoći da se konačno prekine sa višegodišnjom praksom pojedinaca u srpskoj košarci, gde se do igrača stizalo: tajnim pregovorima sa igračima mimo znanja njihovih matičnih klubova, dopisivanjem sumnjivih papira i nelegalnim isplatama. Nadamo se da će i ovaj slučaj otvoriti put praksi koja je zastupljena svuda u svetu, da se za željenog igrača iz drugog kluba – plaća obeštećenje", stoji na sajtu KK Crvene zvezde.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 11. okt 2016, 14:50) - bane [neregistrovani]

nije svejedno!

Mali je bez morala. Nije to dobro za njega, baviti se prevarama, sportista je - a, tek počeo da igra. Ne bih želeo da mu se nešto desi u igri, ali sve na kraju dože na svoje. Nekada će mu zatrebati i zrnce sreće u karijeri - da li je on svoju već ''ispucao''!!!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">