Читај ми!

КК Партизан: Имали смо предуговор с Ракићевићем

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да је уочи почетка текуће сезоне имао потписан предуговор с плејмејкером Петром Ракићевићем, који се недавно предомислио и потписао за Црвену звезду. Некадашњи играч Металца из Ваљева, Ракићевић, авансно је од Партизана добио 10.000 евра, али се предомислио и потписао за Звезду.

Црно-бели у саопштењу наводе да су се Ракићевић и његов менаџер обратили Партизану пред крај прошле сезоне и да су понудили сарадњу од овог лета.

Ракићевић је по примању прве рате од Партизана потписао и приступницу за црно-беле, али клуб у том тренутку није желео да потпише "било какав уговор" док 21-годишњи кошаркаш не раскине уговор с Металцем.

У саопштењу на сајту Партизана наводи се да је менаџер Миодраг Радовић, који заступа играча, неколико дана по постизању "сагласности о будућој сарадњи", послао нацрт уговора, који се разликовао од договора с Управом. Он је захтевао да од следећег трансфера Ракићевића њему припадне 20 одсто, наводећи да је такав договор постигао и с Металцем.

"КК Партизан подсећа да су, према постигнутом договору, Миодраг Радовић и Петар Ракићевић преузели обавезу да на арбитражи обезбеде раскид уговора са КК Металац, јер је у том тренутку, услед кашњења уговорених надокнада за ангажовање играча, већ увелико било услова за тако нешто", пише у саопштењу.

Црно-бели наводе да су Ракићевић и Радовић одуговлачили с предавањем захтева за раскид уговора.

"Посебан куриозитет представља податак да је непосредно пре тренутка када је захтев за арбитражу коначно поднет, КК Металац, упркос тешкој финансијској ситуацији, пронашао средства да исплати уговорне обавезе према Ракићевићу. На споменутој арбитражи, играча је заступао адвокат Тошковић, члан Председништва КК Црвена звезда, што само по себи указује на развој догађаја који је потом уследио", наводе црно-бели.

Арбитражна комисија је одбила захтев играча за раскид уговора с Металцем, а менаџер Радовић је у контакту с представницима Партизана "понављао да Петар Ракићевић жели да игра за Партизан и да ће уговор бити потписан чим се за то стекну услови".

"У тренутку када је наведена ситуација коначно наступила, менаџер Миодраг Радовић је са представницима КК Партизан заказао потписивање уговора за 4. октобар у 11 часова, али се ни играч ни менаџер у договорено време и на договореном месту нису појавили. Тог дана, Петар Ракићевић је потписао уговор са КК Црвена звезда", пише у саопштењу Партизана.

"Због више него неетичног начина на који је дошло до оваквог развоја ситуације, КК Партизан изражава своје велико незадовољство јер сматра да такво пословање не доприноси нити развоју спорта нити развоју спортске атмосфере у српској кошарци", додаје се у саопштењу.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 11. окт 2016, 16:48) - Мића Гробар [нерегистровани]

Неки скроз други разлог

Мали неће више да игра са Мајсторовићем.То је чињеница а све остало нагађања.
Грдно се зезнуо али нека му је са срећом у Звезди.Требаће му.

(уторак, 11. окт 2016, 14:55) - глас разума [нерегистровани]

тај и није за Партизан

Нека му је са срећом... Уместо да игра и да се развије и усавршава таленат седеће на клупи у Звезди и играти на кашчицу, али то је његов избор... У Партизан се не долази случајно.

(уторак, 11. окт 2016, 13:41) - BER [нерегистровани]

Priznanica

Priznajem da je sve izmišljeno. Pa ko daje ovoliki novac a da ne upiše datum a da ne govorim o sopstvenom potpisu. Slučaj za finansijsku policiju. Ovakvim načinom rada se i najveći klubovi vode u propast. Žao mi poštenih ljudi u
K.K. Partizan, ako ih još uopšte ima.
Ali i pored svega
Živela Srpska Košarka

(уторак, 11. окт 2016, 13:17) - anonymous [нерегистровани]

sta reci

momak ne zna gde ce,a menadzeri naravno love u mutnom gde god mogu.Po ovome on ima ugovor sa tri kluba,a u stvari je igrac Metalca,jer se kaze da ima ugovor sa Metalcem a klub je ispunio zaostale obaveze, pa onda ugovori sa Partizanom i Zvezdom ne vaze.