Читај ми!

Piksi: Žao mi je što Partizan i Crvena zvezda nisu dali igrače za meč sa SAD

Selektor Srbije Dragan Stojković ističe da će u prijateljskom meču protiv SAD biti 17 igrača iz domaćih klubova, bez Crvene zvezde i Partizana.

Selektor Stojković je u intervjuu za FSS rekao da je period posle Mundijala u Kataru prošao u analizama grešaka.

"Uželeli smo se rada, ovaj period od Katara do danas bio je u analizama, da vidimo gde smo grešili ali se radujem da danas krećemo sa radom", odgovorio je Piksi u prvom pitanju.

Sastav Srbije protiv SAD u Los Anđelesu činiće igrači iz domaćih klubova.

"U ovoj grupi igrača biće njih 17, zahvaljujem svim klubovima koji su pustili svoje igrače. Moram da napomenem, nema igrača Crvene zvezde i Partizana. Žao mi je što ih nema, to je njihovo pravo i oni nisu dali igrače ovog puta. Nemam problema sa tim. Žao mi je, jer sam hteo da neke igrače vidim uživo i na delu, što ne znači da ih neće biti", istakao je Stojković.

Selektor je istakao da je planirao sedmoricu igrača iz "večitih" da povede u Los Anđeles. 

"Ovo je ekipa igrača koja je poznata fudbalskoj Srbiji, koji su se pokazali i dokazali u našoj ligi. Kvalitet je zadovoljavajući. Kada se stvori ovakva šansa, oni je zaslužuju. Pokazali su nivo u Superligi, pitanje je da li mogu na višem nivou da pokažu svoj talenat. To ćemo videti. Utakmica protiv SAD nije ekskurzija. Ona predstavlja šansu za te igrače da se pokažu. Mart se bliži, tada kreću kvalifikacije za EP, a oni imaju sve u svojim rukama da pokažu da mogu da budu u A selekciji. Možda neće biti iznenađenje da neko od njih bude u spisku za mart. Ne želim da prejudiciram ni pravim pritisak", objasnio je Stojković.

Kod Piksija ne postoji razlika u pristupu, bez obzira na fudbalsko ime. 

"Nema razlike u pristupu. Ovim igračima puno znači. Jedan veliki iskorak u njihovim karijerama i motivacija da ubede selektora da poseduju kvalitet za najjači tim. Neće imati pritisak sa moje strane što se tiče rezultata. Samo da pokažu talenat i ispoštuju nešto što smo se dogovorili", rekao je Stojković.

Ekipu će u Los Anđelesu pojačati trojica igrača koji igraju u MLS ligi.

"Imamo tri igrača koji nas već čekaju i drago mi je da ću ih videti na terenu. Imamo sve potrebne informacije. Svakom selektoru ovakav tim utakmica pomaže da sklopi jednu jasniju sliku po pitanju kvaliteta. Pretpostavljam da se i SAD tako ponaša", navodi Stojković.

Među tom trojicom je najzvučnije ime Dejan Joveljić, napadač Galaksija.

"Kockice su se složile da nas dočeka, da nam pokaže Los Anđeles. Ima neverovatan kvalitet, skroman je, ali puno radi za ekipu. Bile su priče da li je mogao da ide na Mundijal, mogao je. Cenim njegove kvalitete, on je mlad. Mart je vrlo blizu i sve će zavisiti od njega", ističe Stojković.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kreće u martu. 

"Jedva čekam mart, pogotovo posle rezultatskog neuspeha i očekivanja koje je nacija imala imamo taj popravni ispit da se popravi utisak. Svake kvalifikacije donose izazov i moranje da morate biti u vrhu da biste učestvovali u takmičenju. Uspeh će biti ako uspemo na EP posle 24 godine i cilj nam je kontinuitet na velikim takmičenjima. Tako se stiče samopouzdanje, pobedničke navike i onda možete da očekujete i neke bolje rezultate. Najvažniji su mart i kraj godine, meč sa Bugarskom u Beogradu. Tada moramo da budemo maksimalno motivisani, koncentrisani da osvojimo prva dva mesta", rekao je Piksi.

Utakmica SAD–Srbija odigraće se 26. januara.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво