Čitaj mi!

Optužbe za zlostavljanje na račun vlasnika Pari Sen Žermena

Francuski list Liberasion navodi da je vlasnik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi optužen je da je ucenjivao i zlostavljao jednog francusko-alžirskog biznismena, koji je navodno imao kompromitujuće informacije o njemu.

Novinari francuskog Liberasiona tvrde da je El Kelaifi naredio hapšenje izvesnog biznismena Tajeba B, zato što je on navodno posedovao kompromitujuće dokumente o vlasniku Pari Sen Žermena koji ga dovode u vezu sa korupcijom.

Francusko-alžirski biznismen, Tajeb B. živi u Kataru, a Liberasion ističe da je on uhapšen sredinom januara 2020. i dodaju da je zatvoru bio do novembra iste godine.

Kako Liberasion navodi, biznismen je uhapšen u blizini svoje kuće od strane agenata koji su se predstavili kao pripadnici snaga bezbednosti Katara.

Tajeb je ispričao novinarima francuskog medija da je danima bio mučen dok je bio u zatvoru, a tokom hapšenja doživljavao je torturu za koju su mu govorili da to rade "po nalogu emira", navodi Liberasion.

Tajeb smatra da je pravi razlog za ta dešavanja to što je kod sebe imao u-es-be memoriju i dokumenta u kojima postoje kompromitujući detalji o Naseru ​​el Kelaifiju. 

Sadržaj dokumenta 

Prema pisanju Liberasiona u tim dokumentima je sadržaj o koruptivnim radnjama prilikom kontroverznog dodeljivanja domaćinstva Kataru za Mundijal 2022. godine, ali i drugi detalji o El Kelaifijevom radu i privatnom životnom.

Biznismen Tajeb B. ima 41. godinu, preduzetnik je i simpatizer francuske desničarske partije "Les Républicains", piše francuski list. 

Iz zatvora je pušten 1. novembra 2020. godine, pošto je ustupio "kompromitujuća" dokumenta katarskim vlastima, ističe Liberasion.

Kako navodi pomenuti francuski list, rođak El Kelaifija je odbacio sve optužbe francusko-alžirskog biznismena.

"On je pokušavao da svoje poslovne neuspehe poveže sa Naserom. On je ucenjivač koji je hteo milione evra i koji se opekao", rekao je neimenovani rođak, a prenosi Liberasion

Naser El Kelaifi je vlasnik "BeIN" medijske kompanije, član je Izvršnog odbora Uefe, vlasnik Pari Sen Žermena i jedan od članova Organizacionog odbora Mundijala u Kataru. 

Svetsko prvenstvo u Kataru biće održano od 20. novembra do 18. decembra tekuće godine.