Читај ми!

Власник Пари Сен Жермена сматра да се Барселона не придржава финансијских прописа

У интервјуу за амерички магазин Политико, председник фудбалског клуба Пари Сен Жермен, Насер ел Келаифи, рекао је да је Уефа спремна да испита Барселону, након њене контроверзне продаје комерцијалне имовине.

Барселона је презадужена, а овог лета је  зарадила стотине милиона евра продајом телевизијских права и делова свог дигиталног садржаја инвестиционим фондовима и крипто фирмама, пише магазин Политико.

Распродаја је омогућила Барселони да потроши много новца на нове играче, а истовремено придржавајући се строгих финансијских правила шпанског фудбала. Међутим, критичари на челу са Насером ел Келаифијем оптужили су Барселону да је непромишљено продала своју имовину, вероватно прекршивши финансијске прописе европског фудбала, наводи Политико

"Да ли је ово поштено? Не, није... Да ли је легално? Нисам сигуран", рекао је Ел Келаифи о продаји имовине Барселоне, сугеришући да ће регулаторна тела Уефе истражити пословање.

"Ако им они то дозволе, други ће учинити исто. Уефа, наравно, има своје финансијске прописе. Сигурно ће све преконтолисати", рекао је власник Пари Сен Жермена за Политико.

Међусобне оптужбе 

Амерички политички магазин пише да ове примедбе власника француског клуба представљају ескалацију трзавица на релацији Пари Сен Жермен - Барселона.

У неким од претходних оптужби каталонског клуба и шпанске Ла лиге на конто држављанина Катара и власника Пари Сен Жермена изнете су оптужбе због вишеструких улога у европском фудбалу које обавља Насер ел Келаифи, бележи Политико

Челници Барселоне су најављивали жалбе Евопској унији и Уефи због власништва Пари Сен Жермена у коме финансијски учествује монархистички Катар. 

Подсећања ради, Ел Келаифи је власник Фудбалског клуба Пари Сен Жермен, председник Европског удружења клубова, председник "БеИН" медијске компаније, али и члан Извршног комитета Уефе.

У недавном разговору са шефовима европских клубова, Ел Кхелаифи је већ индиректно критиковао Барселону рекавши: „Нова правила финансијске одрживости су позитиван развој, али морамо бити опрезни. Опасни нивои дуга и магични послови са власничким капиталом нису одрживи пут", рекао је власник Пари Сен Жермена, а преноси Политико

Незадовољство власника француског фудбалског гиганта посебно је изазвано тиме што је Барселона овог лета продала 25 процената свог непрофитабилног дела дигиталног садржаја за 100 милиона евра, фирми којом управљају оснивачи компаније "Медијапро", која је пре две године изазвала кризу у француском фудбалу неплаћањем телевизијских права, наводи амерички магазин Политико.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи