Читај ми!

"Orlovi" protiv Švedske - za nastavak sna o A Ligi nacija i pripremu za Katar (20.45, RTS1)

Fudbaleri Srbije protiv Švedske igraju poslednji meč ovog ciklusa Lige nacije na svom terenu. Ujedno će to biti i poslednji meč ekipe Dragana Stojkovića Piksija u Beogradu pre Mundijala u Kataru. Trijumf protiv Šveđana čuva nade da "orlovi" mogu do prvog mesta u grupi, koje vodi u najkvalitetniju ligu u takmičenju. Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45, a prisustvovaće joj samo najmlađi ljubitelji fudbala, zbog Uefine suspenzije. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Fudbaleri Srbije ulaze u poslednju fazu priprema za Mundijal u Kataru, koji je tu iza ugla, a utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske i Norveške, poslužiće selektoru Draganu Stojkoviću da isproba neke nove igrače, ali i taktičke varijante.

U utakmici petog kola Četvrte grupe B Lige nacija u Beograd stiže selekcija Švedske, koja u duel ulazi bez rezultatskog značaja.

S druge strane, "orlovi" i dalje imaju šansu da budu prvi u grupi, iako posle četiri kola zaostaju za Norveškom tri boda.

U poslednjem kolu Srbija gostuje u Norveškoj i sa dve eventualne pobede mogla bi da se dokopa prvog mesta koje znači i igranje u A Ligi nacija u narednom ciklusu. 

Ni ovoga puta Srbija neće biti u najjačem sastavu, u ekipi nema Nikole Milenkovića, Predraga Rajkovića i Mihajla Ristića, ali su tu dvojica debitanata - Srđan Babić i Stefan Mitrović.

Utakmica protiv Švedske verovatno će biti poslednja koju će "orlovi" odigrati pre Mundijala u Kataru na domaćem terenu, a tužno deluje činjenica da na tribinama našeg najvećeg stadiona neće biti publike zbog Uefine kazne.

Doduše, biće podrške za Srbiju iz grla najmlađih ljubitelja fudbala, pošto utakmici mogu da prisustvuju dečaci i devojčice iz škola fudbala, uzrasta do 14 godina.

U prvoj utakmici ova dva rivala odigranoj u Stokholmu pre tri meseca, Luka Jović je jedinim pogotkom na meču doneo tri boda "orlovima", pa nema razloga da sumnjamo da će i ovoga puta ishod biti povoljan po Piksijevu ekipu.

Utakmica se igra od 20.45, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, a kretanje rezultata i tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се