Читај ми!

Partizanu i Nici po bod u Beogradu - crno-beli nespretno krenuli, pa mogli i do pobede

Fudbaleri Partizana odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 sa francuskom Nicom u utakmici drugog kola grupe D Lige konferencije. Gosti su poveli već u drugom minutu golom Brajana, a Dijabate je izjednačio u 60. minutu.

Utakmica nije mogla gore da počne za crno-bele pošto je Nica došla do vođstva praktično iz prvog napada.

Posle greške Svetozara Markovića i prodora gostiju po levoj strani terena, lopta je dospela u srce šesnaesterca crno-belih, odkale odbrambeni igrači Partizana nisu uspeli da je izbace, već su je nespretno samo na kratko odbili do levog beka Brajana koji je iz prve precizno šutirao desnom nogom i savladao Popovića.

Već četiri minuta kasnije Rikardo je prvi zapretio pred golom gostiju, ali je njegov šut glavom završio van okvira gola.

Uspeli su fudbaleri Nice da umrtve igru, Partizan je nervozno pokušavao da napadne i bude odlučniji, ali nisu dugo nalazili načina da organizuju dobru akciju, priđu dovoljno blizu i ugroze gol Šmajhela.

Mogli su gosti i do drugog gola, ali je Popović dobrim intervencijama u 26, a potom i 28. minutu zaustavio pokušaje Labord i Brazilca Dantea.

Najizglednije šanse da dođu do pogotka u prvih 45 minuta igre imali su crno-beli pred sam kraj prvog poluvremena.

Prvo je u 44. minutu odbijena lopta posle udarca Rikarda stigla do Natha koji je šutirao sa oko 15 metara. Šmajhel je već bio savladan, ali je loptu na putu do mreže zaustavio alžirski bek Jusuf Atal.

Vrlo brzo je i sam Šmajhel morao da se dokaže pošto je Andrade dobro gađao sa levog krila, ali je golman Nice bio na visini zadatka.

I drugo poluvreme su fudbaleri francuskog tima započeli dobrim prilikama da dupliraju svoju prednost - prvo je Pepe šutirao preko gola iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, a zatim je Labord bio u veoma povoljnoj poziciji, ali je jako loše uputio udarac ka golu Partizana iako mu gotovo niko nije smetao.

Došli su crno-beli do izjednačenja u 60. minutu - Natho je, posle odlične akcije koju su fudbaleri Partizana započeli još pred svojim golom, nesebično prosledio loptu do Dijabatea koji je primio na desnoj strani i neodbranjivo je plasirao u dalji ugao.

Mogli su crno-beli veoma brzo i ponovo naivno da prime gol - Diop je na drugoj stativi dočekao centaršut sa desnog krila i glavom gađao suprotni ugao. Prebacio je golmana Partizana, koji je ostao na gol-liniji, i pogodio stativu, a lopta se srećno vratila pravo u naručje Popovića.

Iako je utakmica šokantno počela za Partizan, mogli su crno-beli i do sva tri boda na kraju. Večeras odlični Dijabate je u 70. minutu kreirao kontranapad i povratnom loptom našao Rikarda koji je sa oko 12 metara prebacio loptu preko prečke.

U drugoj utakmici grupe D Lige konferencije Keln je u Nemačkoj pobedio Slovačko 4:2. Nemci su sada prvi u grupi sa četiri osvojena boda, Partizan i Nica imaju po dva, dok su Česi upisali jedan bod, protiv Partizana u prvom kolu takmičenja.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво