Читај ми!

Superkompjuter prognozirao da Srbija neće proći grupu u Kataru, Francuzi najveći favoriti za titulu

Fudbalska reprezentacija Srbije neće proći grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kataru, rezultat je istraživanja objavljenog na sajtu "The Analyst", koji je izdanak čuvene analitičke kuće "Opta Sports". Superkompjuter je izračunao da "orlovi" imaju 0,24 odsto šanse da osvoje Mondijal i zauzimaju 22. mesto na listi favorita, od 32 učesnika.

Štaviše, Srbija neće proći grupnu fazu takmičenja već će je, prema proračunima, završiti na trećem mestu iza Brazila i Švajcarske, a ispred Kameruna.

Ekipi Dragana Stojkovića Piksija ne daju se velike šanse, uprkos sjajnoj formi i činjenici da je plasman na prvenstvo obezbedila direktno, ispred Portugalije.

Najveći favoriti prema analizi superkompjutera imaju Francuzi (17,93 odsto), a ukoliko se to ispostavi tačnim, "trikolori" će postati prva reprezentacija od Brazila i 1962. godine koja je odbranila svetsku titulu.

Upravo su Brazilci drugi favoriti sa 15,73 procenta šansi, a razlog zbog kojeg su iza Francuza leži i u tome što imaju teži put. Ukoliko završe kao prvi u grupi G u kojoj je i Srbija, ići će na drugoplasiranog iz grupe H koju čine Portugalija, Urugvaj, Južna Koreja i Gana.

Treći favoriti su Španci sa 11,53, a prvih deset favorita kompletiraju Engleska, Belgija, Holandija, Nemačka, Argentina, Portugalija i aktuelni vicešampion sveta Hrvatska.

Ispod Srbije se nalaze: Senegal, Ekvador, Australija, Gana, Tunis, Maroko, Kanada, Kamerun, Saudijska Arabija i Kostarika.

Mondijal u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво