Читај ми!

Piksi isprobao različite igrače i taktike, Srbija pobedila Mađarsku

Autogolom Žolta Nađa, Srbija je savladala Mađarsku u prijateljskom meču u Budimpešti. Selektor Stojković isprobao veliki broj igrača i nekoliko taktičkih varijanti. Narednu proveru "orlovi" će imati u Kopenhagenu 29. marta protiv selekcije Danske.

Nisu "orlovi" odigrali briljantan meč u Budimpešti, ali su uspeli da savladaju vrlo nezgodnu i borbenu selekciju Mađarske i to minimalnim rezultatom.

Jedini gol na meču delo je domaćeg defanzivca Žolta Nađa, koji je u 38. minutu nespretno reagovao i ubacio lopu u svoju mrežu.

Srbija je bila bolji rival, iako i Mađari imaju za čima da žale, a bukvalno u poslednjim trenucima meča propustili su kolosalnu šansu da dođu do izjednačenja.

Selektor Dragan Stojković Piksi pobedom je proslavio prvu godišnjicu na klupi "orlova", a savladana je upravo ekipa koja je poslednja nanela poraz Srbiji u zvaničnim mečevima.

Početak meča obeležila je gruba igra Mađara, ali "orlovi" nisu naseli na provokacije, već su polako preuzimali inicijativu i kontrolu nad igrom.

Domaći tim je prvi zapretio na "Puškaš areni", ali je Vanja Milinković-Savić bio na mestu. Na drugoj strani poništen je gol Kostića, zbog faula u napadu Aleksandra Mitrovića.

Srbija je do prednosti došla u 38. minutu - Tadić je izveo korner, Mitrović snažno šutirao, ali je golman Gulaši uspeo da odbrani uz pomoć prečke. Ipak, lopta se odbila do Žolta Nađa, koji je bio nespretan i gurnuo je ka svom golu.

Nekoliko minuta trajala je provera da li je lopta prešla gol-liniju, a na kraju je slovački sudija Filip Glova pokazao na centar.

Sergej Milinković-Savić pokušao je iz slobodnog udarca da savlada Gulašija u finišu prvog dela, ali je bio zamalo neprecizan.

Selektor Stojković je u poluvremenu izvršio tri izmene, ali je promenio i formaciju srpskog tima, koji je zaigrao sa dva napadača, pošto se Mitroviću u napadu pridružio i Luka Jović.

"Orlovi" su kontrolisali meč, a najbolju priliku za srpski tim propustio je Mitrović, kada je izašao oči u oči sa Gulašijem, ali je mađarski golman fenomenalno intervenisao.

Mađari su bili nemoćni, uglavnom su pokušavali udarcima sa distance, da bi šanse za Srbiju propustili Radonjić i Jović.

Kod šanse napadača Reala sudija iz Slovačke propustio je priliku da dosudi penal nad Mitrovićem, iako je sam gledao snimak i doneo odluku da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Sve dobro što su uradili srpski igrači umalo da prospu u poslednjim trenucima meča, kada se Šefer prošetao kroz našu odbranu, pogodio stativu, da bi na odnijenu loptu naleteo Soboslaj i promašio prazan gol.

Srbija je tako došla do zaslužene pobede, a naredni meč "orlovi" igraju već 29. marta, kada će rival u Kopenhagenu biti selekcija Danske. 

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара